Ελληνοτουρκικά: Επισπεύδει την κατασκευή των τουρκικών μίνι υποβρυχίων η Τουρκία - Θέλει ρεβάνς

Οι Τούρκοι θα επιδιώξουν την «επίδειξη σημαίας» κοντά στις ελληνικές ακτές.

Ελληνοτουρκικά: Επισπεύδει την κατασκευή των τουρκικών μίνι υποβρυχίων η Τουρκία, με την Άγκυρα να ετοιμάζει επιχείρηση σοκ και δέος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Κάθε άλλο παρά… ήσυχη κάθεται η Τουρκία, με την Άγκυρα να επιδιώκει να πάρει την ρεβάνς από την Άθήνα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η Τουρκία είδε και… έπαθε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το ελληνικό Π.Ν. των προχωρημένης ηλικίας πλοίων αλλά και των αόρατων υποβρυχίων έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων, όταν αυτοί αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Ο τουρκικός στόλος βγήκε σχεδόν όλος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με το ελληνικό Πολεμικο Ναυτικό να απαντά και να δηλώνει το παρόν όπου χρειάστηκε.

Μάλιστα δεν έλειψαν και περιστατικά όπως η επακούμβηση της τουρκικής φρεγάτες Kemal Reis από την ελληνική φρεγάτα Λήμνος.

Η Τουρκία δεν ξέχασε τον πόλεμο των υποβρυχίων που ξέσπασε κάτω από την επιφάνεια του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείο.

Τα ελληνικά υποβρύχια 214, αόρατα για μέρες, προκάλεσαν υστερία στους Τούρκους, οι οποίοι έψαχαν (σ.σ. και ψάχνουν) να τα ξετρυπώσουν.

Μάλιστα στην απελπισία τους και για εσωτερική κατανάλωση κατέφυγαν στη λύση της μονταζιέρας για να υποστηρίξουν πως βρήκαν τα ελληνικά υποβρύχια.

Όπως αποδείχτηκε βέβαια τα «αποκαλυπτικά» πλάνα ήταν πλάνα… αρχείου, αφού εμφανίζονταν υποβρύχια που δεν ήταν σε κατάδυση αλλά σε… ανάδυση.

Τώρα, οι Τούρκοι έχουν βάλει μπροστά το πρότζεκτ STM500.

Πρόκειται για τουρκικά υποβρύχια μικρής χωρητικότητας με τα οποία οι Τούρκοι ευελπιστούν να… γεμίσουν το Αιγαίο (σ.σ. κατά κύριο λόγο) και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τουρκικά STM500 θα έχουν μήκος 42 μέτρα, θα είναι εξοπλισμένα με τέσσερις τορπιλοβλητικούς σωλήνες ενώ θα μπορούν να καταδυθούν σε βάθος έως 250 μέτρων.

Με τα υποβρύχια αυτά οι Τούρκοι σκοπεύουν να προσεγγίζουν ρηχά νερά και τις ελληνικές ακτές καθώς το μικρό μέγεθός τους τα κάνει ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν.

Ελληνοτουρκικά: Επισπεύδει την κατασκευή των τουρκικών μίνι υποβρυχίων η Τουρκία - Θέλει ρεβάνς

Οι Τούρκοι θα επιδιώξουν την «επίδειξη σημαίας» κοντά στις ελληνικές ακτές ώστε να προκαλέσουν αίσθηση και άγχος στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Η Τουρκία ξεκινά την παραγωγή σμήνους drones καμικάζι – Επιθέσεις από 200 drone μαζί

Ρωσία: Το Κρεμλίνο αποκάλυψε τα σχέδια της Τουρκίας στο Καζακστάν – Τι είναι το Μεγάλο Τουράν