ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση φιλίας από τον Καλίν – «Ας μιλάμε με την Ελλάδα απευθείας, είμαστε γείτονες»

Για μηχανισμό αποκλιμάκωσης και εξομάλυνσης που έχει στηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μίλησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν
Ελληνοτουρκικά: Επίθεση φιλίας από τον Καλίν – «Ας μιλάμε με την Ελλάδα απευθείας, είμαστε γείτονες»

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που ακόμα αναζητείται τι κρύβεται πίσω από την «επίθεση φιλίας» προς την Ελλάδα με τις ευχές για την 25η Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, ρίχνει… ακόμα περισσότερο τους τόνους.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ο Καλίν δήλωσε:

«Έχουμε πολλά θέματα με την Ελλάδα, όπως ο εναέριος χώρος και η υφαλοκρηπίδα. Δεν πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω Παρισιού και Ουάσινγκτον. Δεν βλέπουμε την Ελλάδα ως απειλή, αλλά όταν υπάρχει απειλή για την κυριαρχία μας, είναι δικαίωμά μας να απαντήσουμε».

Θεωρούμε ότι η δυναμική που επιτύχαμε τους τελευταίους μήνες (στις σχέσεις με την Ελλάδα) είναι ικανοποιητική και ευεργετική. Υπήρξε μερική χαλάρωση και πριν από το σεισμό. Είχαμε στήσει μηχανισμό.

Υπάρχουν ήδη διαδικασίες, με τις οποίες ασχολούνται και άμεσα εφαρμόζουν αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία μας. Υπάρχουν θέματα. Υπάρχει η ασφάλεια των συνόρων. Υπάρχoυν οεναέριος χώρος. Υπάρχουν θέματα θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας. Υπάρχει το Λιμενικό. Υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις. Έχουμε πολλά θέματα φυσικά με την Ελλάδα».

Και συνέχισε: «Η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τα προβλήματά τους μιλώντας απευθείας μεταξύ τους. Nα πω πολύ ξεκάθαρα το εξής: Εάν προσπαθήσουμε να τα λύσουμε μέσω του Παρισιού, των Βρυξελλών, της Ουάσιγκτον, αυτό θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ούτε βλέπουμε την Ελλάδα ως απειλή. Αλλά όταν υπάρχει απειλή για την κυριαρχία μας, την ζωή μας, την πολιτική μας ενότητα, φυσικά, το πιο φυσικό μας δικαίωμα είναι να απαντήσουμε σε αυτήν. Είναι καθήκον μας να λάβουμε και τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση φιλίας από τον Καλίν – «Ας μιλάμε με την Ελλάδα απευθείας, είμαστε γείτονες»


Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.