ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Επιβεβαίωση Sportime για τα τουρκικά F-16 Viper – Με μη άρνηση απάντησαν οι ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την ανησυχία των ΗΠΑ για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S – 400 στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ελληνοτουρκικά: Επιβεβαίωση Sportime για τα τουρκικά F-16 Viper – Με μη άρνηση απάντησαν οι ΗΠΑ

Ελληνοτουρκικά: Πρόσφατα είχατε διαβάσει στο Sportime για το γεγονός πως η Ουάσιγκτον θα το… ρίξει στην αμερικανική γραφειοκρατία στο αίτημα των Τούρκων για αγορά 40 νέων F 16 Block 70/72 Super ViperΚάτι τέτοιο έρχεται να επιβεβαιωθεί στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Ουσιαστικά ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε με «άδεια χέρια» από την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Μπάιντεν στη Ρώμη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, επιβεβαίωσε μεν την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τη σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αμυντική μας συνεργασία και τη σημασία της Τουρκίας ως σύμμαχου του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία. Τόνισε επίσης τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κανόνα της σημασίας του νόμου για την ειρήνη και την ευημερία», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Βλέπουμε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στους F-16, αλλά με σαφείς υπαινιγμούς στο πρόσφατο επεισόδιο με τις απειλές Ερντογάν για την απέλαση 10 πρέσβεων, μεταξύ αυτών και του Αμερικανού.

Ελληνοτουρκικά: Να σημειωθεί πως οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά κατ’ ιδίαν τον Ιούνιο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του NATO.

Αντίθετα, ο κ. Μπάιντεν δεν υποδέχθηκε τον κ. Ερντογάν, όπως ήλπιζε ο τελευταίος, τον Σεπτέμβριο, όταν πήρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>