Ελληνοτουρκικά: Εθνικιστικό παραλήρημα από Μπαχτσελί - Το όραμα του «αιώνα της Τουρκίας» και οι συγκρίσεις με το 1919

Με την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία να έχει ξεκινήσει οι προκλήσεις και οι λαϊκισμοί των πολιτικών της Κυβέρνησης ανεβαίνουν επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά: Ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί τράβηξε τα βλέμματα στην Τουρκία με τις νέες του προκλητικές, εθνικιστικές δηλώσεις να χτίζουν ένα αφήγημα με… σωτήρα τον Ερντογάν στη γείτονα χώρα.

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει στην Τουρκία με αποτέλεσμα τα παραληρήματα των πολιτικών να εντείνονται. Μάλιστα όπως φαίνεται η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει στην απόκτηση ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Ο Μανώλης Κωστίδης στο ΣΚΑΪ μετέφερε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου, Μπαχτσελί, στις οποίες γίνεται μία σύγκριση με το 1919 ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια να πείσουν τον τουρκικό λαό ότι η Τουρκία απειλείται από τις ξένες χώρες όπως τότε.

Συγκεκριμένα ο Μπαχτσελί παρομοίωσε τις σημερινές συνθήκες με αυτές του 1919 και τις «επιβολές» που έγιναν τότε στους Τούρκους. «Θέλουν να πάνε τον τούρκικο λαό στην εποχή πριν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και θέλουν να φέρουν μπροστά μας τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών.», ανέφερε.

Ακόμη περισσότερο εντύπωση έκαναν όμως οι δηλώσεις του για το όραμα του «αιώνα της Τουρκίας» το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, κατευθύνεται σα βέλος με μεγάλη ταχύτητα στον στόχο του.

Οι δηλώσεις του Μπαχτσελί έρχονται να ενισχύσουν τον εθνικισμό στην Τουρκία παρουσιάζοντας παράλληλα τους «ξένους» ως αυτούς που θέλουν να πληγώσουν την Τουρκία αλλά και τον Ερντογάν ως τη μόνη λύση ενάντια στην απειλή. Ξεχνάει φυσικά ο κύριος Μπαχτσελί ότι η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί καθημερινά την Ελλάδα με πόλεμο κάνοντας συνεχώς προκλήσεις στα Ελληνοτουρκικά.


 

Δείτε επίσης: 

Τουρκία: Η νέα Μάχη του Μαραθώνα που είπε ο Κ. Φλώρος ανησύχησε τους Τούρκους

Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone – Είστε σίγουροι ότι πετάει;

Μουντιάλ 2022: Η αφάνα και τα 10 τσουρούκια του Κατάρ – Το γκολ που ακυρώθηκε – Τα παράδοξα Σπυρόπουλου, Γιαννακόπουλου στη μετάδοση