ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικα: Ετοιμάζονται για επιθέσεις κορεσμού οι Τούρκοι με τα καμικάζι drone Κargu

Ετοιμάζονται για επιθέσεις κορεσμού οι Τούρκοι με τα καμικάζι drone Κargu - Το είχε αποκαλύψει το Sportime από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2020.
Ελληνοτουρκικα: Ετοιμάζονται για επιθέσεις κορεσμού οι Τούρκοι με τα καμικάζι drone Κargu

Ελληνοτουρκικα: Ετοιμάζονται για επιθέσεις κορεσμού οι Τούρκοι με τα καμικάζι drone Κargu όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ μίλησε στο CNN Turk για την πορεία των τουρκικών προγραμμάτων για τα νέα τουρκικά UAV και drone.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας η Άγκυρα θα αναγκαστεί να καθυστερήσει κάποια κρίσιμα για την χώρα προγράμματα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανάμεσα στα προγράμματα που θα καθυστερήσουν στην Τουρκία, λόγω του κορονοϊού θα είναι αυτό των τουρκικών UAV Akinci, με τα οποία οι Τούρκοι θέλουν να εφοδιάσουν το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu, αφού η Άγκυρα έμεινε από F-35, λόγω της αποβολής της χώρας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των αμερικανικών στελθ μαχητικών.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ τόνισε πως λόγω του κορονοϊού ήταν αδύνατο να συγχρωτίζονται σε εσωτερικούς χώρους οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την ανάπτυξη του τουρκικού UAV.

Bέβαια να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως είναι πιθανό οι καθυστερήσεις στα νέα τουρκικά UAV να οφείλονται και στην έλλειψη δυτικής τεχνολογίας, αφού οι ΗΠΑ έχουν βάλει πια στο στόχαστρο (σ.σ. και σε πιθανό εμπάργκο) και την βιομηχανία των τουρκικών drone και UAV.

Βέβαια, η είδηση που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα, η οποία βγήκε από τα χείλη του Τούρκου αξιωματούχου, είναι πως η Τουρκία πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου της να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στα τουρκικά drone αυτοκτονίας Κargu να πραγματοποιούν επιθέσεις κορεσμού κατά οκτώ με δέκα drone ταυτόχρονα.

Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τις συγκεκριμένες δυνατότητες που σε λίγο καιρό θα έχουν αποκτήσει οι Τούρκοι.

Η τουρκική Defense Technologies Engineering and Trade Inc. (STM), παράγει 500 drones «KARGU Autonomous Rotary Wing Attack».

To sportime.gr είχε το ρεπορτάζ από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 όπου γινόταν αναφορά για την δυνατότητα των τουρκικών drone καμικάζι να επιτίθενται σε σμήνος.

Φαίνεται πως η ώρα αυτή πλησιάζει.

Και πλησιάζει και η ώρα των αποφάσεων για την Ελλάδα, η οποία εξετάζει σοβαρά τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου που μπορούν να τις παρέχουν ισραηλινές πλατφόρμες.

Να συμπληρώσουμε πως οι συγκεκριμένες δυνατότητες της Τουρκίας ήταν και η αιτία που οι Έλληνες ναύαρχοι επέμεναν για την ύπαρξη του RIM-116 RAM στις Belharra.

Το σύστημα RAM διαθέτει 21 πυραύλους Block 1 ή Block 2 (σ.σ. με βεληνεκές 25 χλμ).

To συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει καλύτερη αντιαεροπορική/αντιβληματική προστασία του πλοίου.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Mε το αδιανόητο απάντησε και η Ρωσία στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το ελληνικό σύστημα αντι-drone που θα διαλύει τα Bayraktar

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ