Τα Ελληνοτουρκικά στην επικαιρότητα

Τα Ελληνοτουρκικά στην επικαιρότητα - Η Τουρκία είναι έξαλλη!

Ελληνοτουρκικά: Έξαλλη η Τουρκία με τη διακήρυξη των ηγετών Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, αν κρίνει κανείς από την ανακοίνωση του Υπ.Εξ.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ των συγκεκριμένων χωρών.

Η Τουρκία έκανε λόγο για μία νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου.

Ελληνοτουρκικά – Η αντίδραση από την Τουρκία και το Υπ.Εξ.:

«Η δήλωση, που δημοσιεύθηκε μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 με τη συμμετοχή των ηγετών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ.

Η συμπερίληψη που έχει η Αίγυπτος σε αυτή τη δήλωση είναι ένδειξη ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη την πραγματική διεύθυνση όπου μπορεί να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έχουμε δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι καμία πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι επιτυχής.

Η Τουρκία υποστηρίζει ενεργειακά έργα που θα αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ωστόσο, αυτά τα έργα δεν πρέπει να αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς.

Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε στις προσπάθειες από Ελλάδα και Κύπρου να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, προκειμένου να προκαλέσουν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Επιπλέον, είναι ασέβεια προς τα συμφέροντα και την κυριαρχία της Λιβύης ότι αυτές οι χώρες, που υποστήριξαν ορισμένες παράνομες οργανώσεις και οδήγησαν σε αποσταθεροποίηση της χώρας, να στοχεύουν τώρα το Μνημόνιο Κατανόησης που έχουμε υπογράψει με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

 

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνοτουρκικά: Καστελόριζο, Κάρπαθος, Κάσος και Σύμη το πρόβλημα των Τούρκων