ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Εξοργιστικός ο Ακάρ – Νέα πυρά για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

Νέα επίθεση του Χουλουσί Ακάρ προς τη χώρα μας για τα εξοπλιστικά προγράμματα
Ελληνοτουρκικά: Εξοργιστικός ο Ακάρ - Νέα πυρά για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

Ασταμάτητες είναι οι προκλήσεις των Τούρκων στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, με τον Υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ να εξαπολύει νέα επίθεση εις βάρος της Ελλάδας με αφορμή τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αυτό που φαίνεται πως βρήκε ως αφορμή για να ενοχληθεί, ο εξοργιστικός πλέον Ακάρ, είναι οι δήθεν απειλές της χώρας μας μέσω των προγραμμάτων που πλήττουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι Έλληνες πολιτικοί «προσπαθούν να πλήξουν την ειρήνη και την σταθερότητα μεταξύ των δυο χωρών».

Ελληνοτουρκικά: Εξοργιστικός ο Ακάρ – Νέα πυρά για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη τουρκική κυβέρνηση δήλωσε πως η Τουρκία είναι υπέρ της ειρηνικἠς επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Παράλληλα σημείωσε όμως πως δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της, όπως και των Κυπρίων αδελφών της, δημιουργώντας κάτι το τετελεσμένο.

Ακόμη, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεπέρασε τα όρια» με τα όσα δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο ενώ δεν δίστασε να τονίσει πως η Ελλάδα έχει ως σκοπό να απειλήσει και του τουρκολυβικό μνημόνιο μπαίνοντας εμπόδιο.

Μάλιστα, το πάνε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η Ελλάδα επέκτεινε τη Naxtex για τις σεισμικές έρευνες που είχε εκδώσει στις 8 Νοεμβρίου. Η έκταση επεκτάθηκε στα 11.000 τ.χλμ. H εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκἰας και της Λιβύης.

Διότι η περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες παραβιάζει το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης που αφορά τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης το οποίο έχουν υπογράψει το 2019. Η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός της περιοχής που ανήκει στη Λιβύη κι έτσι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ