ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Γιατί παρακαλάμε να πάρουν οι Τούρκοι τα Eurofighter Typhoon που θέλουν

Eδώ και καιρό Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου προτείνουν η τουρκική ηγεσία να στραφεί στην αγορά νέων αεροσκαφών, για να αντιμετωπιστούν τα ελληνικά Rafale.
Ελληνοτουρκικά: Γιατί παρακαλάμε να πάρουν οι Τούρκοι τα Eurofighter Typhoon που θέλουν

Ελληνοτουρκικά: Γιατί παρακαλάμε να πάρουν οι Τούρκοι τα Eurofighter Typhoon αφού ξέρουν πως τα αμερικανικά F-16 θα αργήσουν.

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Βρετανία για το ενδεχόμενο αγοράς έως 80 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon σε περίπτωση που το Κογκρέσο των ΗΠΑ απαγορεύσει τη συμφωνία για τα F-16.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι θετική στο ενδεχόμενο αγοράς από την Τουρκία 40 F-16 Viper καθώς και στον εκσυγχρονισμό άλλων 80 τουρκικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Όμως οι Τούρκοι ξέρουν πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο θα καθυστερήσει την συγκεκριμένη πώληση.

Οι πιέσεις είναι μεγάλες όμως υπάρχουν στεγανά στο αμερικανικό Κογκρέσο που φαίνεται πως δε θα καμφθούν εύκολα.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία, έχοντας αποβληθεί από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35, έχει μείνει χωρίς μαχητικό νέας γενιάς.

Είναι το τίμημα που πληρώνει η Άγκυρα για την αγορά των ρωσικών S-400.

Eδώ και καιρό Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου προτείνουν η τουρκική ηγεσία να στραφεί στην αγορά νέων αεροσκαφών, για να αντιμετωπιστούν τα ελληνικά Rafale και έως ότου κατασκευαστεί το τουρκικό «εθνικό αεροσκάφος».

Το κακό για τους Τούρκους είναι πως το «εθνικό αεροσκάφος» τους θα είναι έτοιμο και επιχειρησιακό σε τουλάχιστον 7-8 χρόνια, οπότε προκρίνεται η αγορά νέων αεροσκαφών έως τότε.

Οι Τούρκοι προκρίνουν τα Τyphoon ως τα κατάλληλα αεροσκάφη να αντιμετωπίσουν τα Rafale, μία εκτίμηση που προφανώς δεν υφίσταται αφού τα Typhoon δεν έχουν καμία τύχη αν έρθουν αντιμέτωπα με τα ελληνικά Rafale.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Το τρελό σενάριο για ισραηλινό υπερόπλο στα ελληνικά T6 – Αεροspike

Rafale: Σοκ των Τούρκων – Δεν μπορεί οι Έλληνες πιλότοι να τα πετούν τόσο καλά σε λίγους μήνες

Ελληνοτουρκικά: Γιατί παρακαλάμε να πάρουν οι Τούρκοι τα Eurofighter Typhoon που θέλουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Γιατί παρακαλάμε να πάρουν οι Τούρκοι τα Eurofighter Typhoon που θέλουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.