ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό σχεδίο κατάληψης 131 ελληνικών νησιών

Ελληνοτουρκικά: Η απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό σχεδίο κατάληψης 131 ελληνικών νησιών δώθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Ελληνοτουρκικά: Η απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό σχεδίο κατάληψης 131 ελληνικών νησιών δώθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ελληνοτουρκικά: Η απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό σχεδίο κατάληψης 131 ελληνικών νησιών δώθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το τουρκικό σχέδιο εισβολής σε 131 ελληνικά νησιά και νησίδες, που αποκάλυψε το Nordic Monitor «πρακτικά σημαίνει ολοκληρωτικό πόλεμο κι έτσι αντιμετωπίζεται», ανέφεραν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε δείξει τις προθέσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήδη από τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει πως «εάν πατήσει το πόδι του (σ.σ. κάποιος Τούρκος) κάπου πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα δούμε ποιος ήταν».

«Δεν υπάρχεισημειακή κρίση, δηλαδή μόνο στο Καστελλόριζο», είχε τονίσει που «δεν θα επεκταθεί πουθενά αλλού».

Συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες έξι χωρών ο πύραυλος Meteor, δήλωσε ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας, MBDA.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι ο Meteor, ο οποίος συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες από έξι ευρωπαϊκά έθνη, έχει φτάσει σε ένα βασικό σημείο ορόσημο. Είναι πλέον πλήρως λειτουργικός στο Rafale F3-R», τόνισε ο κ. Béranger με δήλωσή του στο σάιτ της MBDA.

«Είμαστε περήφανοι για την εξελιγμένη ικανότητα εμπλοκής αέρα-αέρα που φέρνει ο Meteor στα Rafale», τόνισε.

«Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών κοινών στρατιωτικών δυνατοτήτων που είναι πραγματικά επαναστατικές, είναί η αποστολή μας», συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA.

Tον πύραυλο METEOR έχουν μόνο η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ινδία και η Ελλάδα.

Οι Meteor, με εμβέλεια άνω των 110 χλμ, δίνουν την δυνατότητα στην ελληνική Αεροπορία να πλήττει τα τουρκικά μαχητικά πριν καν μπουν στο Αιγαίο

Μάλιστα οι Meteor έχουν τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος – αέρος με δυνατότητα πολλαπλών βολών.

Οι Meteor που θα εξοπλίζουν τα ελληνικά Rafale αποτελούν ένα ισχυρότατο όπλο στα χέρια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως οι Meteor αποτελούν ένα πανίσχυρο όπλο που αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη από το 2015 κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής αεροπορικής άσκησης Tiger Meet η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας, οκτώ μαχητικών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισαν μια τετράδα Γαλλικών Rafale C/D.

Και τα οκτώ μαχητικά των Τούρκων καταρρίφθηκαν εικονικά από τα γαλλικά μαχητικά.

Μάλιστα τα τουρκικά F-16 καταρίφθηκαν όλα με Meteor, πριν καν οι Τούρκοι προλάβουν να αντιδράσουν.

Το… φυσά και δεν κρυώνει η Άγκυρα, αναφορικά με την αγορά των γαλλικών Rafale από την Ελλάδα αλλά ειδικά του οπλισμού που θα φέρουν.
«Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, αγοράστηκαν κρίσιμα πυρομαχικά όπως τα Exocet, SCALP-EG και Meteor καθώς και αεροσκάφη», αναφέρουν οι Τούρκοι του savunmasanayist.com.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «είναι άγνωστο αν πραγματικά έχει γίνει αυτή η αγορά (σ.σ. Exocet, SCALP-EG και Meteor) ενώ όπως παραδέχονται «παρόλο που ο αριθμός των Rafale είναι χαμηλός, είναι προφανές ότι πρόκειται για προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος 4 ++ στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Οι Τούρκοι είναι φανερό πως δεν… θέλουν να πιστέψουν την αγορά των Exocet, SCALP-EG και Meteor από την Ελλάδα, αφού με τα συγκεκριμένα όπλα επάνω στα Rafale η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο γίνονται απαγορευτικές ζώνες για την Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικα: Mini Bayraktar από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Οι φρεγάτες Αδελαΐδα δείχνουν τον δρόμο για τις MMSC

Ελληνοτουρκικά: Η απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό σχεδίο κατάληψης 131 ελληνικών νησιών

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ