Ελληνοτουρκικά: Κυρίαρχο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ αποτελούν οι δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη σχετικά με τα 12 μίλια.

Κυρίαρχο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη, προβάλλοντας «παραίτηση της Ελλάδας από την αξίωση για 12 μίλια χωρικά ύδατα».

Ελληνοτουρκικά: Λίγες ώρες μετά την νέα πρόκληση από τους Τούρκους, τα ΜΜΕ στη γείτονα χώρα έχουν ως πρώτη είδηση τις δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη, χαρακτηρίζοντάς τες ως «βήμα πίσω» της Ελλάδας.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για αναθέρμανση του διαλόγου με την Τουρκία, καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις, όπως η αποδοχή επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και όχι στα 12, όπως δίνει το δικαίωμα το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η συγκεκριμένη είδηση έγινε… σημαία με το φιλοκυβερνητικό A-Haber να έχει τίτλο ότι «η Ελλάδα παραιτήθηκε από την απαίτησή της για 12 μίλια σε χωρικά ύδατα» και στο ρεπορτάζ αναφέρει: «Υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Ο ισχυρισμός προήλθε από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη. Ο Ροζάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είχε αποδεχθεί τη φόρμουλα των 10 μιλίων, “παραιτούμενη” από το αίτημα των 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η TGRT, αναφέροντας: «Βήμα έκπληξη από την Ελλάδα μετά το φιάσκο με τον EastMed: Παραιτήθηκαν από τα 12 μίλια».

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο