Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα συντρίβει την Τουρκία στον ΟΗΕ - «Χαστούκι» για τον Ερντογάν

Στραμμένα στη συνέλευση του ΟΗΕ είναι τα βλέμματα στον πολιτικό κόσμο με τα Ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ελληνοτουρκικά: Τη δική της σκληρή απάντηση αναμένεται να στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ μετά και τις νέες προκλήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού στη δική του ομιλία αλλά και το κλίμα έντασης του τελευταίου καιρού.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γενική συνέλευση είναι προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή 23/9 και η Ελλάδα όχι μόνο θα αντικρούσει τις παράλογες κατηγορίες του Ερντογάν αλλά θα βγει στην αντεπίθεση σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Το «θέατρο του παραλόγου» παρακολουθήσαμε στην ομιλία του Τούρκου πρόεδρου ο οποίος (κρατώντας μάλιστα φωτογραφίες νεκρών παιδιών) προσπάθησε να πουλήσει το αφήγημα ότι η Ελλάδα πνίγει του πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Φυσικά η προπαγάνδα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον Ερντογάν ο οποίος έχει καταφέρει να πείσει τον μέσο Τούρκο ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει τα νησιά!

Η Ελλάδα δε πρόκειται να δεχτεί το «bullying» των Τούρκων οι οποίοι απειλούν μέχρι και με εισβολή στη χώρα μας την ώρα που διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ελληνοτουρκικά: Αυτά θα υποστηρίξει η Ελλάδα

Στη γραμμή αντεπίθεσης που προχωράει η Ελλάδα υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποιεί τους μετανάστες τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να τους «σπρώξει» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την ίδια ώρα η χώρα μας σώζει καθημερινά χιλιάδες από αυτούς.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν δεχτεί δεκάδες καταδίκες διεθνών δικαστηρίων για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δε θα έπρεπε να έχουν λόγο σε τέτοιες εξωφρενικές κατηγορίες.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα θεωρεί πως ως χώρα σύμμαχος του ΝΑΤΟ η στάση των Τούρκων είναι απαράδεκτη και δε συμβαδίζει πλέον με αυτό που αποκαλείται «Δυτική Συμμαχία».

Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να αποδομήσει κάθε παράλογη κατηγορία που προσπάθησε να παραπλανήσει το ακροατήριο του ΟΗΕ, χρησιμοποιώντας τεκμήρια και ντοκουμέντα πολλά από τα οποία είναι ήδη γνωστά.

Τέλος, θα τονιστεί ο νεο-οθωμανικός μεγαλοϊδεατισμός που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Μεσόγειο σε μία χρονική στιγμή που η περιοχή θα πρέπει να λειτουργεί ως σταθερά.

Γιατί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο πιο οριακό σημείο από ποτέ – Τι φοβάται η Ελλάδα

Τουρκία: «Πυρ και μανία» οι Τούρκοι με αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη – Τι συνέβη