ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα σοκάρει την Τουρκία μέσω Αρμενίας; Ποια η αντίδραση

Η Ελλάδα σοκάρει την Τουρκία μέσω Αρμενίας με ασκήσεις στα πίσω σύνορα της Τουρκίας - Ποια η αντίδραση της Άγκυρας
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα σοκάρει την Τουρκία μέσω Αρμενίας; Ποια η αντίδραση

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα σοκάρει την Τουρκία μέσω Αρμενίας με ασκήσεις στα πίσω σύνορα της Τουρκίας;

Η ιδέα έχει κατοικοεδρεύσει στο μυαλό των αρμοδίων εδώ και καιρό. Οι ασκήσεις της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν και η τούρκικη βάση στην χώρα έδωσαν το έναυσμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Ποιο είναι αυτό; Ασκήσεις Ελλάδας – Αρμενίας στο έδαφος της Αρμενίας.

Οι ασκήσεις αυτές θα έχουν ημιμόνιμο χαρακτήρα, ώστε να μετριαστεί η όποια αντίδραση της Ρωσίας, η οποία με τίποτα δεν θα θέλει μία ΝΑΤΟϊκή δύναμη όπως η Ελλάδα στο μαλακό υπογάστριό της.

ΗΠΑ και Γαλλία έχουν ήδη δώσει την ευλογία τους για τις συγκεκριμένες ασκήσεις, με την Γαλλία να αναμένεται να αναλάβει πιο ενεργή δράση.

Η συγκεκριμένη άσκηση που έχει ήδη σχεδιαστεί επί χάρτου θα αφορά σε μεταστάθμευση 12 – 16 μαχητικών, ενώ θα πρόκειται για μικτή δύναμη Ελλάδας – Γαλλίας με F 16 και Rafale (6+6 ή 8+8) σε στρατιωτική βάση στο Γερεβάν.

Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο σενάριο το θέλουν πολύ και οι Γάλλοι, οι οποίοι έχουν βάλει στο… στοχευτικό την Τουρκία λόγω των δράσεων της Άγκυρας στην Αφρική.

Όπως είπαμε η συγκεκριμένη φημολογία έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό και αναμένεται να δούμε πως (σ.σ. και αν) θα προχωρήσει.

Η Ελλάδα με την συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να «εγκλωβίσει» την Τουρκία στην υποχρέωση να κοιτά και τα ανατολικά σύνορά της.

Κάτι αντίστοιχο προσπαθεί να κάνει η Τουρκία με την ανάπτυξη τουρκικών drones στην Αλβανία. Να αναγκάσει την Ελλάδα σε διάσπαση της προσοχής της.

Η φιλοδυτική κυβέρνηση της Αρμενίας (σ.σ. παραμένει φιλοδυτική παρά τις τελευταίες προσεγγίσεις με την Μόσχα) και οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα, με την οποία έχει υπογραφεί αμυντική συμφωνία, αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα στην υλοποίηση ή όχι του συγκεκριμένου σεναρίου.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η αντίδραση της Τουρκίας σε ένα τέτοιο σενάριο, αφού σίγουρα είναι κάτι που απεύχεται εδώ και καιρό.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Γελάνε στην Πολεμική Αεροπορία με τους Τούρκους στα Rafale – Θα τους έχουμε στο Kill

Toυρκία: Έξαλλοι οι Τούρκοι – Άραβες τουρίστες φυσούσαν τη μύτη τους με τουρκικές λίρες

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα σοκάρει την Τουρκία μέσω Αρμενίας; Ποια η αντίδραση

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.