Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Ελληνοτουρκικά: «Οι Έλληνες έφτιαξαν τείχος στον Έβρο για να μην περάσουν τα Τουρκικά τανκς»!

Λευτέρης Παυλίδης
Ελληνοτουρκικά: «Οι Έλληνες έφτιαξαν τείχος στον Έβρο για να μην περάσουν τα Τουρκικά τανκς»!

Φωτιά για ακόμη μια φορά στα Ελληνοτουρκικά θέματα βάζουν οι Τούρκοι που υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για να μην περάσουν τα Τουρκικά τανκς!

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζονται τα μυθεύματα και η προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας καθώς το νέο αφήγημα των γειτόνων αφορά τον φράχτη του Έβρου και τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα προχώρησε στην κατασκευή του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την απόφαση να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνες ανατολικά της Κρήτης, η Τουρκία υποστηρίζει πως ο σκοπός της κατασκευής του φράχτη, δεν είναι να αποτραπεί η είσοδος στους πρόσφυγες αλλά γιατί οι Έλληνες φοβούνται την εισβολή των Τουρκικών τανκς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNN turk ο τούρκος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία για αυτό και έχει προετοιμαστεί προκειμένου αυτή να μην εισβάλλει στον Έβρο.

Ο Καρακούς όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς… καταπιάστηκε με όλα τα θέματα καθώς έμπλεξε τις ΗΠΑ στην συζήτηση αναφορικά με τις στρατιωτικές βάσεις σε Λάρισα, Κρήτη και Αλεξανδρούπολη.

«Οι ΗΠΑ γέμισαν την Ελλάδα με αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις με στόχο να περικυκλώσουν και να πιέσουν την Τουρκία και τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καρακούς.

«Η Τουρκία να δοκιμάσει την αξιοπιστία των ΗΠΑ και να ζητήσει να αγοράσει παλιά F16, τα οποία μετά θα “εκσυγχρονίσει” με τουρκική τεχνολογία ώστε να μην έχει εξαρτήσεις» λέει ο τούρκος απόστρατος.

«Έτσι, μέχρι το 2040 θα είναι προστατευμένη από την Ελλάδα, οπότε και θα αρχίσει η παραγωγή εγχώριου τουρκικού αεροσκάφους που θα ανατρέψει τις ισορροπίες. Αν οι ΗΠΑ δεν τους τα δώσουν σημαίνει ότι έχουν κακό σκοπό, να ενισχύσουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία» προσθέτει.

«Άλλωστε, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν στην Τουρκία 150 βρετανοί μηχανικοί που βοηθούν στο τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης εγχώριου αεροσκάφους», υπογραμμίζει.

Το παραλήρημα του Καρακούς τελειώνει με την περίπτωση ένοπλης ελληνοτουρκικής ρήξης, τονίζοντας πως στόχος των τουρκικών δυνάμεων είναι η Θεσσαλονίκη και των ελληνικών η Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας πως ο Έβρος θωρακίστηκε με το τοίχος προκειμένου να κρατήσει μακριά την Τουρκία.

Δημοφιλη Αρθρα