ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Οι Γάλλοι αν δώσουν αυτό στην Ελλάδα διαλύουν τα τουρκικά άρματα – Και όμως μπορεί

Η καλή σχέση με την Γαλλία, ειδικά και στα εξοπλιστικά, δεν ακυρώνει την πιθανότητα να βρεθούν οι MMP στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Eλληνοτουρκικά: Οι Γάλλοι αν δώσουν αυτό στην Ελλάδα διαλύουν τα τουρκικά άρματα – Και όμως μπορεί

Eλληνοτουρκικά: Οι Γάλλοι αν δώσουν αυτό στην Ελλάδα διαλύουν τα τουρκικά άρματα την επόμενη μέρα και όμως αυτό το σενάριο μπορεί να γίνει.

Το γαλλικός MMP, εξέλιξη του αντιαρματικού MILAN που έχει και η Ελλάδα, είναι ο πιο προηγμένος αντιαρματικός πύραυλος στον κόσμο και βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον στρατό της Ουκρανίας.

Ο πιο εξελιγμένος αντιαρματικός πύραυλος στον κόσμο, ο MMP, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα ρωσικά άρματα μάχης, γράφει το militarycongizance.com.

Το Missile Moyene Portee (συντομογραφία MMP) αναπτύχθηκε από την γαλλική MBDA και η εξέλιξη αυτή για την Ουκρανία βάζει στο κάδρο (σ.σ. αμιδρά αλλα τη βάζει) και την Ελλάδα.

Ο πύραυλος MMP έχει σχετικά μικρό βάρος μόνο 15 kg αλλά μπορεί να διαπεράσει έως και 1.000 mm ομοιόμορφου χάλυβα πίσω από την θωράκιση (950 περίπου έχουν τα Leopard).

Το MMP μοιάζει με τον προκάτοχό του, τον αντιαρματικό πύραυλο MILAN, ωστόσο, μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τους αμερικανικούς Javelin και τους ισραηλινούς Spike.

Αυτό που κάνει αυτό το σύστημα μοναδικό είναι ότι ο χειριστής μπορεί να επιλέξει τον τρόπο εκτόξευσης ανάλογα με την αποστολή, που μπορεί να είναι η εκτόξευση Fire and Forget ή ο χειροκίνητος έλεγχος.

Η καλή σχέση με την Γαλλία, ειδικά και στα εξοπλιστικά, δεν ακυρώνει την πιθανότητα να βρεθούν οι MMP στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Belharra, Gowind (σ.σ. θα έρθουν και αυτές εκτιμούμε), μπορεί να ακολουθηθούν και από τους MMP αν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για τον East Med

Bayraktar: Μόνο ενα τουρκικό drone έμεινε ανέπαφο στην Ουκρανία λένε οι Ρώσοι – Διαλύσανε 35;

Αθλητικές ειδήσεις

Σε τεντωμένο σκοινί Άρης και Μπερτόγλιο

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Ποιός κερδίζει τα πιο πολλά;

Άλλα κόλπα από τον Μεταξά στον ΠΑΣ!

Eλληνοτουρκικά: Οι Γάλλοι και η Ελλάδα – Η επικοινωνία Μακρόν, Πούτιν

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνοτουρκικά: Οι Γάλλοι αν δώσουν αυτό στην Ελλάδα διαλύουν τα τουρκικά άρματα – Και όμως μπορεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.