Ελληνοτουρκικά: Οι Meteor έχουν γίνει εφιάλτης της Τουρκίας - Δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν

Ο τρόμος της Τουρκίας γίνονται οι εξελιγμένοι πύραυλοι Meteor που διαθέτουν τα Ελληνικά Rafale.

Ελληνοτουρκικά: Νούμερο ένα συζήτηση παραμένει στην Τουρκία η ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τους ίδιους τους Τούρκους να ψάχνουν λύση για να επέλθει εξισορρόπηση στις δυνάμεις.

Η Ελλάδα έθεσε επίσημα αίτημα για απόκτηση F-35 μετά την απόκτηση των Γαλλικών Rafale και στην γείτονα χώρα επικρατεί τρόμος για τα νέα όπλα της Ελληνική αεροπορίας.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε με τον Ερντογάν να μη θέτει θέματα σε βάρος της Ελλάδας, αντίθετα με ότι αναμενόταν και είχε δείξει το τελευταίο διάστημα από τη χώρα του.

Με το τέλος φυσικά της συνόδου ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου όπου και πάλι μπροστά στους δημοσιογράφους ακολούθησε άλλη τακτική αποκαλύπτοντας ότι έχει μιλήσει για την Ελλάδα με ξένους ηγέτες.

Αυτό που όμως όπως φαίνεται απασχολεί κυρίως τους Τούρκους αυτή τη στιγμή είναι τα Ελληνικά Rafale με εξοπλισμό πυραύλων Meteor αλλά και τα F-35.

Όπως αποκάλυψε το ΣΚΑΪ οι Τούρκοι ψάχνουν τον εκσυγχρονισμό στα F-16 τους και στην αεροπορία τους για να καλύψουν το «κενό» που έχει δημιουργηθεί στο Αιγαίο με την υπεροχή των Ελλήνων, και αυτό αν καλυφθεί. Φυσικά ακόμη και αν γίνει ο εκσυγχρονισμός αυτός οι Τούρκοι βρίσκονται αρκετά πίσω χρονικά από τη χώρα μας.

Με τα Ελληνοτουρκικά και τα Meteor να είναι κεντρικό θέμα συζήτησης Τούρκοι σχολιαστές ανέφεραν στην Τουρκική τηλεόραση τα παρακάτω:

«Πρέπει να δούμε αν τα F-16 Block Viper είναι ισάξια των Rafale. Οι τεχνικές τους δυνατότητες έχουν σημασία αν με τα αεροσκάφη που αγοράσει η Ελλάδα θα φέρουν ισορροπία. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα Ελληνικά Rafale θα χρησιμοποιούν πυραύλους Meteor. Θεωρώντας πως θα αποκτήσουν υπεροχή πρέπει να εμφανιστεί μια ισότιμη δύναμη.»

Ειδήσεις σήμερα

Rafale: Φορτωμένα με Meteor τα Γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας

Καλεντερίδης: Ποτέ οι ακτές της Μικράς Ασίας δεν ονομάζονταν ιστορικά ακτές του Αιγαίου

Άρης Πορτοσάλτε: Ο Τσίπρας έχει έναν Καμμένο μέσα του