ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι δίνουν νέα διάσταση στο «επεισόδιο» στην Τένεδο – Αυτό είναι το πλοίο που ενεπλάκη

Το πλοίο «Anatolian», το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους δέχτηκε πυρά από σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής, αποδείχθηκε ότι ήταν το «Mavi Marmara».
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι δίνουν νέα διάσταση στο «επεισόδιο» στην Τένεδο –  Αυτό είναι το πλοίο που ενεπλάκη

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει το σκηνικό έντασης με την Ελλάδα, δημοσίευμα έρχονται να δώσουν κάποιες νέες…. παραμέτρους στο επεισόδιο με το Λιμενικό ανοιχτά της Τενέδου.

Όπως ανέφερε το Anadolu, το σκάφος «Anatolian» με σημαία Κομορών, δέχθηκε πυρά από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Τενέδου.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει παράλληλα, ότι στη συνέχεια στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, γεγονός που οδήγησε σε αποχώρηση το σκάφος του Λιμενικού.

Μια μέρα μετά λοιπόν, οι Τούρκοι έρχονται να αναφέρουν πως το πλοίο αποδείχθηκε ότι ήταν το «Mavi Marmara», στο οποίο το Ισραήλ επιτέθηκε το 2010.

Να σημειωθεί πως οι σχέσεις του Ισραήλ και της Τουρκίας υπέστησαν βαρύ πλήγμα το 2010, όταν τούρκοι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς καταδρομείς που ήθελαν να εμποδίσουν την παραβίαση του ναυτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Η επιδρομή έγινε στο μεγαλύτερο πλοίο του στολίσκου, το Μαβί Μαρμαρά, που κατευθυνόταν στον παλαιστινιακό θύλακα που κυβερνά η Χαμάς.

«Το Mavi Marmara έγινε στόχος για δεύτερη φορά από την Ελλάδα μετά το Ισραήλ», σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το πλοίο που ενεπλάκη στο επεισόδιο

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις!

Ελληνοτουρκικά: Σκηνικό έντασης στήνουν τουρκικά ΜΜΕ – «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»!

Φρεγάτες: Η 4η Βelharra δείχνει Doha για κορβέτες;

Σε κόκκινο συναγερμό οι Τούρκοι για τις οχιές του Αιγαίου – Αυτό είναι που τους τρομάζει

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι δίνουν νέα διάσταση στο «επεισόδιο» στην Τένεδο – Αυτό είναι το πλοίο που ενεπλάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.