Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έβγαλαν και τα F4 για παραβιάσεις - Προσομοιάζουν βομβαρισμό νησιών

Από την τουρκική παραβατικότητα είχαμε τρεις εμπλοκές ενώ τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έβγαλαν και τα F4 για παραβιάσεις αφού φαίνεται πως προσομοιάζουν βομβαρισμό ελληνικών θέσεων στα νησιά.

Έξι τουρκικά τουρκικά F-16 και δύο Phantom F-4, εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, πέταξαν εντός του FIR Aθηνών, σημειώνοντας έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Από την τουρκική παραβατικότητα είχαμε τρεις εμπλοκές ενώ τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Η ύπαρξη των δύο τουρκικών Phantom F-4 δείχνει πως οι Τούρκοι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν μόνο τους Έλληνες πιλότους αλλά και να προσομοιάσουν βομβαρδισμό ελληνικών θέσεων στα νησιά, αφού τα συγκεκριμένα αεροπλανα λειτουργούν γι αυτό τον σκοπό.

Να θυμίσουμε πως οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να προκαλέσουν κορεσμό των ελληνικών ραντάρ, με τα περί των 50 εκσυγχρονισμένων Phantom F-4 και τα τουρκικά drones, κατά την επίθεσή τους στην Ελλάδα.

Τα 50 Phantom και τα 100 περίπου τουρκικά drones θα ακολουθήσουν τα τουρκικά F-16.

Bέβαια όλα… αυτά θα πρέπει να συμβούν πριν έρθουν οι ελληνικοί Meteor, γιατί τότε οι Τούρκοι δεν θα μπορούν καν να βγουν από τα παράλια της Τουρκίας.

Nα πούμε αναφορικά με τους Meteor πως τελευταία έχουν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες στο διαδίκτυο πως η Τουρκία θα δείξει ενδιαφέρον για τα 30 Tench-1 Eurofighters, τα οποία αποσύρει η Μεγάλη Βρετανία.

Τα Tench-1 Eurofighters υπάρχει δυνατότητα να πιστοποιηθούν για την χρήση των Meteor, ώστε να απαντήσουν στην ελληνική υπεροχή.

Στο Ικόνιο το 2015 μία οκτάδα τουρκικών F-16 καταρρίφθηκε από γαλλικά Rafale, όλα με Meteor.

Oι Μeteor είναι γαλλο-αγγλική παραγωγή με την Μεγάλη Βρετανία να συμμετέχει στο σχεδιαστικό και κατασκευαστικό κομμάτι.

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έβγαλαν και τα F4 για παραβιάσεις – Προσομοιάζουν βομβαρισμό νησιών