ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι ονειρεύονται να κατασκευάσουν stealth «εθνικό μαχητικό» TF-X

Σε δύο χρόνια οι Τούρκοι θέλουν να παρουσιάσουν το νέο τους stealth «εθνικό μαχητικό», το λεγόμενο TF-X.
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι ονειρεύονται να κατασκευάσουν stealth «εθνικό μαχητικό» TF-X

Ελληνοτουρκικά: Σε δύο χρόνια οι Τούρκοι θέλουν να παρουσιάσουν το νέο τους stealth «εθνικό μαχητικό», το λεγόμενο TF-X.

Ελληνοτουρκικά: Χρονοδιάγραμμα για το νέο τους stealth «εθνικό μαχητικό», το λεγόμενο TF-X, έχουν δώσει οι Τούρκοι, προκειμένου να το παρουσιάσουν στο κοινό.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να παρουσιαστεί στις στις 18 Μαρτίου του 2023, όπως έκανε γνωστό στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Τεμέλ Κοτίλ, Γενικός Διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας Turkish Aerospace Industries.

Μάλιστα τόνισε ότι η διαδικασία παραγωγής του προχωράει αρκετά καλά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πρωτότυπο αεροσκάφος θα έχει αεροηλεκτρονικά, συστήματα ελέγχου και υδραυλικά συστήματα.

Όπως έκανε γνωστό ακόμα ο Τούρκος αξιωματούχος, θα αποτελείται από 20 χιλιάδες μέρη, ενώ η παραγωγή των ανταλλακτικών του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Ο Τεμέλ σημείωσε ότι ένας έτοιμος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του κινητήρα στην αρχή, ενώ ένας νέος κινητήρας που αναπτύχθηκε από την TRMotor θα ενσωματωθεί στο αεροσκάφος αργότερα, ενώ στο πρόγραμμα ανάπτυξης συμμετέχουν κι άλλες τουρκικές εταιρείες όπως:

*Η Aselsan για τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα ραντάρ

*Η Havelsan για τα λογισμικά (software) και τους αισθητήρες

*H Altınay για λειτουργικά συστήματα (επιφάνειες ελέγχου)

*Η Pavotek για τα συστήματα διανομής ισχύος

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας TAI, το μαχητικό αεροσκάφος TF-X θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2029, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή δύο μαχητικών αεροσκαφών TF-X το μήνα, ενώ το πρόγραμμα θα αποφέρει έσοδα ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το κόστος ανά μονάδα θα υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ζοσέ Σα: Έρχονται άμεσα εξελίξεις με Γουλβς!

ΑΕΚ: Ξεκινά σήμερα η δουλειά με ιατρικές-εργομετρικές εξετάσεις

Πάνος Μουζουράκης: Δεν τον ενδιαφέρει να γίνει μπαμπάς

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>