×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι… τεντώνουν το σχοινί με τις ΗΠΑ – Καταδίκασαν τις δοκιμές με τους S-400


Κώστας Παπαδόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι… τεντώνουν το σχοινί με τις ΗΠΑ – Καταδίκασαν τις δοκιμές με τους S-400


Έξω φρενών είναι το αμερικανικό Πεντάγωνο με την Τουρκία σχετικά με τις αναφορές που υπάρχουν η εκτόξευση S-400, καταδικάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ νωρίτερα, «η Άγκυρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για τη σχέση ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών», σε περίπτωση που ισχύουν οι αναφορές για εκτόξευση S-400.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Jonathan Rath Hoffman, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών γνωρίζει τις αναφορές για την πιθανή δοκιμή του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα οχυρώνεται με τα RAFALE έναντι 400 εκατ. ευρώ

Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί είναι έξω φρενών με την τουρκική ενέργεια. Και παρατηρητές πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

Σημειώνει τα εξής:

«Ήμασταν ξεκάθαροι: ένα σύστημα των S-400 σε λειτουργία δεν είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αντιτασσόμαστε στην αγορά του συστήματος από την Τουρκία και ανησυχούμε βαθιά με τις αναφορές ότι η Τουρκία το θέτει σε λειτουργία. Δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί. Κάτι τέτοιο κινδυνεύει να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση ασφαλείας μας (με την Τουρκία)».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου: «Η σχέση της Τουρκίας έχει ήδη ανασταλεί από το πρόγραμμα των F-35 και οι S-400 εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο της διμερούς μας σχέσης».Sportime News