ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία αγοράζει νέους s-400 και φέρνει ξανά ένταση!

Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται κοντά στη συμφωνία για νέα αγορά S-400 κάτι το οποίο δεν αρέσει στις ΗΠΑ.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία αγοράζει νέους s-400 και φέρνει ξανά ένταση!

Ελληνοτουρκικά: Στην προμήθεια επιπλέον αντιαεροπορικών εξοπλισμών S-400 φαίνεται να είναι έτοιμη να προχωρήσει η Τουρκία.

Οι Τούρκοι έχουν ήδη παραλάβει μία φορά στο παρελθόν από τη Ρωσία τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Η συμφωνία τους για αυτή την αγορά μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί το 2017.

Η αγορά αυτή ρωσικών συστημάτων S-400 των Τούρκων τότε, είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον τότε, επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και αναμένεται να πράξει το ίδιο και τώρα με νέες κυρώσεις, αν αυτή προχωρήσει στην τελική υπογραφή για την αγορά και άλλων οπλικών συστημάτων από τη Μόσχα.

Τον Απρίλιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνεται σήμερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλή του ρωσικού οργανισμού εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται κοντά στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Αναμένεται η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις εξελίξεις.

 

Διαβάστε Επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Ακόμα «ξερνάει» Ελλάδα η κεντρική Τουρκία

Rafale: To σχέδιο των Γάλλων περιλαμβάνει βίντεο με ελληνικά μαχητικά να διαλύουν τουρκικά F 16

Έβρος: Στέλνουν εκτάκτως ειδικά εμπόδια με φορτηγά του Ελληνικού Στρατού

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία αγοράζει νέους s-400 και φέρνει ξανά ένταση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.