ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με στόχο την Χίο;

Στο βίντεο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε για την προώθηση του νέου πυραύλου οι Τούρκοι έστειλαν σαφές μηνύματα στην Ελλάδα.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με στόχο την Χίο;

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο σε βίντεο με στόχο την Χίο, γράφει το Nordic Monitor.

H τουρκική εταιρεία παραγωγής όπλων, Roketsan, παρουσίασε τον νέο το της πύραυλ κρουζ, που ονομάζεται ÇAKIR, με βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα.

Στο βίντεο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε για την προώθηση του νέου πυραύλου οι Τούρκοι έστειλαν σαφές μηνύματα στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες για το Nordic Monitor είπαν ότι η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσμέ στα δυτικά της Τουρκίας.

Δηλώνουν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και οι εικόνες που εμφανίζονταιστο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ.

«Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος που εμφανίζεται ως εχθρικό στο βίντεο είναι το ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 μίλια από τις τουρκικές ακτές», τονίζεται.

Μάλιστα η άλλη πλευρά (Χίος) ορίζεται με το κόκκινο χρώμα, που σημαίνει εχθρός ενώ οι πύραυλοι στο πρόμο βίντεο εκτοξεύονται από την ανατολή προς την δύση.

Συνήθως οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από τα αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο ο ÇAKIR εκτοξεύεται από δεξιά προς τα αριστερά.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα ελληνικά νησιά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν

Σύμφωνα με τη Roketsan, οι μελέτες σχεδιασμού του «εγχώριου και εθνικού» πυραύλου κρούζ cruise ÇAKIR συνεχίζονται, με τις πρώτες δοκιμαστικές βολές να έχουν προγραμματιστεί από τα Bayraktar Akıncı για το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Θέμα το Sportime στην Τουρκία για το ρεπορτάζ του για τα F-35

Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime: APKWS ΙΙ στην Ελλάδα με φόντο τα Bayraktar

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία παρουσίασε τον νέο της πύραυλο σε βίντεο με στόχο την Χίο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>