ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία στέλνει τα drone πλοία ULAQ στο Oruc Reis

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία fεκίνησε το σχεδιασμό της να γεμίσει με τα drone πλοία ULAQ την Ανατολική Μεσόγειο, συνοδεία στο Oruc Reis.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία στέλνει τα drone πλοία ULAQ στο Oruc Reis

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία fεκίνησε το σχεδιασμό της να γεμίσει με τα drone πλοία ULAQ την Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία στέλνει συνοδεία στο Oruc Reis.

Το DEFENCE TURK ανακοίνωσε με… πάσα επισημότητα πως το «οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα (SİDA) , η πρώτη πλατφόρμα της σειράς “ULAQ” , του οποίου η πρωτότυπη παραγωγή ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε πρόσφατα να επιχειρεί».

Σε κοινό δελτίο τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του ναυπηγείου ARES Shipyard, Ουτκού Αλάντς και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της τουρκικής εταιρείας Meteksan, Σελτσούκ Αρπαρσλάν, δήλωσαν ότι «ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας ULAQ-Sida και ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές.

Το SİDA, το οποίο έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή, παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.

Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).

Σύμφωνα με τον εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τούρκο ναύαρχο ε.α. Τσεμ Γκιουρντενιζ, τα ULAQ θα προσφέρουν προστασία στα τουρκικά ερευνητικά (σ.σ. φωγραφία του Oruc Reis) κατά την διάρκεια των «κρίσιμων» όπως χαρακτηρίζονται σεισμικών ερευνών τους σε «κρίσιμες γεωπολιτικές περιοχές».

Την ίδια ώρα, τουρκική μελέτη που φιλοξενείται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει πως η Ελλάδα με τα 18 Rafale δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι στέκονται σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου τα οποία αναφέρονται «εδώ και πολύ καιρό στο γεγονός ότι η ισορροπία αεροπορικής ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αλλάξει υπέρ της Ελλάδας, χάρη στα πολεμικά αεροπλάνα που αγοράζονται από τη Γαλλία».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Πληροφοριών του Γενικού Τούρκικου Επιτελείου, η ισορροπία δυνάμεων στο αέρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «δεν μπορεί να αλλάζει κάθε δύο ημέρες» καθώς η Ελλάδα «θα αποκτήσει τα Rafale «με την πάροδο των ετών».

«Εάν μια χώρα όπως η Γαλλία αγοράσει 30-40 πολεμικά αεροπλάνα και τα μεταφέρει στην Ελλάδα ως έχει, τότε η ισορροπία θα αλλάξει, αλλά η Ελλάδα θα πάρει τα αεροπλάνα αυτά με την πάροδο των ετών. Η ισορροπία δεν θα αλλάξει από το σήμερα στο αύριο», σημειώνει ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν.

Ελληνοτουρκικά:

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία γεμίζει την Αν. Μεσόγειο με drone πλοία ULAQ

Ελληνοτουρκικά: Δημοσκόπηση ΣΟΚ – Ο Ερντογάν φεύγει νύχτα

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.