×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνοτουρκικά: Ηχηρά μηνύματα στον Ερντογάν από την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ελληνοτουρκικά: Ηχηρά μηνύματα στον Ερντογάν από την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου


Ελληνοτουρκικά: Ενωμένες κατά της τουρκικής παράνομης επεκτατικότητας πορεύονται Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Κύπρο για την Τριμερή Σύνοδο των τριών αυτών χωρών.

Μάλιστα οι τρεις ηγέτες έστειλαν σαφή μηνύματα στην Άγκυρα πριν ακόμα ξεκινήσει η σύνοδος, καθώς προηγήθηκαν διμερείς συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Στη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη συζητήθηκαν εκτενώς οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και ο πρωθυπουργός τόνισε πως στην Ευρώπη υπάρχει πια διαφορετική αντίληψη για το ποιος είναι ο ταραχοποιός στην περιοχή. Ξέρουν στην Ευρώπη – είπε – ότι αυτές οι προκλητικές ενέργειες αφορούν γεωστρατηγικά συμφέροντα της ΕΕ ενώ μίλησαν για τις προοπτικές στο κυπριακό μετά τις πρόσφατες εκλογές στα κατεχόμενα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα και στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη μερική συμφωνία Ελλάδας -Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είπε ότι «έτσι λύνουν τα γειτονικά κράτη τις διαφορές τους, με διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Ο πρόεδρος Σίσι είπε ότι αυτή η συμφωνία αντανακλά αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και πως όλα τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε αυτή η 8η τριμερής σύνοδος και μετά τις δηλώσεις των τριών ηγετών θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από το Mega

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras