ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ηρεμία τέλος – Άρχισαν και πάλι τις προκλήσεις οι Τούρκοι!

Η ησυχία που υπήρχε τα ελληνοτουρκικά… έσπασε, με την Τουρκία να αρχίζει και πάλι τις προκλήσεις.
Ελληνοτουρκικά: Ηρεμία τέλος – Άρχισαν και πάλι τις προκλήσεις οι Τούρκοι!

Χαμός αρχίζει να γίνεται πάλι στα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να εξαπολύει για ακόμα μία φορά επίθεση της Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο δεύτερος λοιπόν, άρχισε πάλι να λέει για τα νησιά, τονίζοντας ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Ενώ στη συνέχεια πρότεινε  λύση πακέτο για όλες τις διεκδικήσεις της Άγκυρας:

«Στα ζητήματα του Αιγαίου υπάρχει το ζήτημα των νησιών που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, υπάρχουν οι παραβιάσεις που έχω αναφερθεί και πριν. Υπάρχει το ζήτημα του εναέριου χώρου που για τα 6 μίλια διεκδικούν τα 10 μίλια. Υπάρχουν κάποιες δηλώσεις που αναφέρουν την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια. Όλα αυτά τα θέματα είναι ζητήματα διαφορών που δεν επιλύονται εδώ και πολλά χρόνια.

Εμείς πρέπει να τα συζητήσουμε αυτά σε αυτό το θετικό περιβάλλον. Πρέπει να αποφασίσουμε πως θα τα επιλύσουμε.  Θα κάνουμε μια διαβούλευση; Θα τα  επιλύουμε ένα προς ένα; Κατά την άποψη μου πρέπει να τα συζητήσουμε όλα ως πακέτο. Διότι αν λύσουμε το ένα θέμα στο άλλο θα συνεχιστεί η ένταση», ήταν τα λόγια του.

Μάλιστα… τελείωσε πολύ εύκολα τις καλές σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί, λέγοντας ότι «η θετική ατμόσφαιρα δεν θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ενώ πρόσθεσε: «Όλα τα θέματα είναι αλληλένδετα. Άρα δεν αρκεί να επιλύσουμε το ένα. Μπορεί να ειπωθεί πως μπορεί να υπάρξει πολιτικό ρίσκο. Ίσως ! Έχει συμβεί  στο παρελθόν αυτό από την ελληνική πλευρά. Είναι ευαίσθητο θέμα και για την Τουρκία αλλά η πίεση προς την ελληνική πλευρά είναι μεγαλύτερη.

Θα πάμε σε διεθνές δικαστήριο; Για να συμβεί όμως αυτό Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσουν. Αν θα γίνει κάτι τέτοιο  δεν πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί πρέπει να πάμε όλα τα θέματα. Θα υπάρχουν άλλες εναλλακτικές; Δεν υπάρχει η ανάγκη της διαβούλευσης για το ενδεχομένου της σύγκρουσης!

Όσο δεν λύνουμε τα θέματα αυτά,  ενδιάμεσα θα μια θετική ατμόσφαιρα, αλλά μετά θα υπάρχει κάποια παραβίαση μετά κάποια αερομαχία ,ένταση στους αιθέρες και ίσως και Θεός φυλάξοι κάποιο ατύχημα. Δηλαδή όλα μπορούν να συμβούν και αυτοί η θετική ατμόσφαιρα μπορεί να εξαφανιστεί σύντομα».

Προκλήσεις και από τον Ερντογάν!

Φυσικά και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στις εκλογές θέλησε να κάνει επίθεση στην Ελλάδα.

Μετά την αποκάλυψη για το τουρκικό αεροπλανοφόρο, άρχισε ξανά να μιλάει για την Γαλάζια Πατρίδα, λέγοντας:

«Αυτό το πλοίο το βλέπουμε και ως σύμβολο που θα επικυρώσει τη θέση μας ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής και ως χώρα που έχει λόγο στον κόσμο. Δεν μένουμε μόνο σε αυτό θα προσθέσουμε στη Γαλάζια Πατρίδα μας, τις 3 φρεγάτες κλάσης Ιstif και σήμερα θα κάνουμε την τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος.

Με το TCG Anadolu, δίχως να χρειαστεί στήριξη από την κύρια βάση, θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε με μεγάλη ευκολία μια δύναμη σε μέγεθος ενός τάγματος στις περιοχές κρίσης,  σε Αιγαίο, Μεσόγειο και  Μαύρη Θάλασσα.

Η ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας έχει γίνει πολύ σημαντική στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Αυτό κρύβεται πίσω από τις προσπάθειες μας για να έχει η χώρα μας έναν πιο δυνατό και αποτρεπτικό στόλο. Θα το πετύχουμε; Μην ανησυχείτε θα το πετύχουμε.  Και θα το πετύχουμε ποικιλόμορφα. Διότι τώρα πια δεν υπάρχει ένα μαζικό αμυντικό ή επιθετικό σύστημα. Αυτό πρέπει να το πετύχουμε με ποικιλία συστημάτων».

Πηγή: geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ηρεμία τέλος – Άρχισαν και πάλι τις προκλήσεις οι Τούρκοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.