Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα παρέλαβε το πρώτο από τα επτά συνολικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που αποτελούν εφιάλτη των Τούρκων.

Η Ελλάδα παρέλαβε το πρώτο από τα επτά συνολικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που την ενισχύουν στη «μάχη» του Αιγαίου

Ελληνοτουρκικά: Μετά την πολεμική αεροπορία με την απόκτηση των Rafale, ενισχύεται περαιτέρω και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό με ελικόπτερα. Συγκεκριμένα η χώρα μας παρέλαβε την Παρασκευή (10/12) από τις ΗΠΑ, το πρώτο από τα συνολικά «MH-60R» (φωτογραφία) το οποίο βεβαίως φέρει τα διακριτικά του πολεμικού ναυτικού.

Πρόκειται για ανθυπροβρυχιακά ελικόπτερα που ενισχύουν τη θέση της χώρα μας στο Αιγαίο, καθώς αποτελούν «εφιάλτη» για τα τουρκικά υποβρύχια που δεν θα μπορούν πλέον να κρυφτούν από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως είχατε διαβάσει στο Sportime τον Νοέμβριο του 2020 το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας είχε υπογράψει Επιστολή Αποδοχής (LoA) για τέσσερα ελικόπτερα MH-60R με την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ξένων στρατιωτικών πωλήσεων (FMS).

Εν συνεχεία εστάλη αίτημα για τροποποίηση της σύμβασης ενεργοποιώντας την επιλογή για επιπλέον αγορά επιπλέον τριών ελικοπτέρων MH-60R.

Το ελληνικό MH-60R θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με πυραύλους Hellfire, κατευθυνόμενους πυραύλους και σύγχρονες τορπίλες Mk.54 που προκαλούν ανησυχία στο τουρκικό ναυτικό.

Οπλισμένα και με state-of-the-sensors, τα ελικόπτερα MH-60R θα γίνουν «ασπίδα προστασίας» για τα ελληνικά ναυτικά και εμπορικά πλοία από κάθε ασύμμετρη απειλή.

Ως ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου μπορούν να εκτελέσουν αποστολών ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιχειρήσεις πολέμου επιφανείας, έρευνας και διάσωσης, αποστολές παροχής πυρών υποστήριξης σε αποβατικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιτήρησης και υποστήριξης επικοινωνιών και αποστολές ανεφοδιασμού και μεταφοράς προσωπικού.

Για τις αποστολές ανεφοδιασμού το ελικόπτερο διαθέτει εξωτερικό γάντζο, με ικανότητα μεταφοράς φορτίου βάρους ως 6.000 λίβρες ή αλλιώς 2.718 κιλών.

Πρόκειται για μία κίνηση-«ματ» που θα δώσει μεγάλη υπεροχή στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά τις συνεχόμενες προσβολές και συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας του ακραίου Ερντογάν.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση