ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Κάνει νομική προετοιμασία πολέμου η Τουρκία;

Κάνει νομική προετοιμασία πολέμου η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με την επιστολή που έστειλε στον ΟΗΕ;
Ελληνοτουρκικά: Κάνει νομική προετοιμασία πολέμου η Τουρκία;

Ελληνοτουρκικά: Κάνει νομική προετοιμασία πολέμου η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο;

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που έρχεται να τοποθετηθεί στα πολλά ερωτηματικά που δημιουργεί η συμπεριφορά της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό.

Η Τουρκία έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Επίσης αναφέρεται στην επιστολή της Άγκυρα στον ΟΗΕ πως τα εξοπλισμένα νησιά είναι απειλή για την ασφάλεια της Τουρκία και δηλώνει πως «μπορεί να προκύψει ένταση που να απειλήσει την ειρήνη».

Η Άγκυρα, στην επιστολή της προς τον ΟΗΕ δηλώνει πως αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις, όπως προκύπτουν από τις Συνθήκες, τότε δεν θα μπορεί «να διεκδικεί κυριαρχικά δίκαια δικαιώματα των νησιών που περιλαμβάνουν και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών».

Αυτό το κείμενο κατά κάποιους έχει ερμηνευτεί ως νομική προετοιμασία πολέμου από πλευράς της Τουρκίας.

Bέβαια και στο πεδίο, οι βάσεις των Bayraktar στα Κατεχόμενα που δημιουργεί η Τουρκία, καθώς και οι συνεχείς τους πτήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δείχνουν πως οι Τούρκοι έχουν έναν προγραμματισμό τον οποίο ακολουθούν με ακρίβεια.

Οι τουρκικές δυνάμεις διαθέτουν αυτή τη στιγμή περί των 200 drones, ενώ ήδη η Τουρκία είναι τρίτη εξαγωγική δύναμη drones παγκοσμίως μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, ξεπερνώντας (σ.σ. σε αριθμό μονάδων) το Ισραήλ.

Η Τουρκία μετά τις επιτυχίες που έχει καταγράψει στο πεδίο, επιθυμεί να επαναλάβει καταστάσεις Αρτσάχ, Λιβύης και Συρίας και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντός της, και το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος είναι ένα από αυτά τα σημεία.

Διαβάστε επίσης:

Toύρκοι: Με πυραύλους 300 χλμ παίρνουν οι Έλληνες τα Rafale – Πήραν το πρώτο

Toύρκοι: Θα πνίξουμε την Ελλάδα στους Αφγανούς – Να λύσετε και το δημογραφικό σας

Rafale: Ανίκητο το SPECTRA radar τους – Τύφλωσε Su-35 – Άγχος στην Τουρκία

Ελληνοτουρκικά: Κάνει νομική προετοιμασία πολέμου η Τουρκία;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>