ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: «Κερδισμένη η Ελλάδα, τελειωμένος ο Ερντογάν» λένε οι Γερμανοί

Θετικές αναφορές από τον γερμανικό Τύπο προς την Ελλάδα και «μύδροι» κατά του Ερντογάν τον οποίο θεωρούν «τελειωμένο».
Ελληνοτουρκικά: «Κερδισμένη η Ελλάδα, τελειωμένος ο Ερντογάν» λένε οι Γερμανοί

Ελληνοτουρκικά: Ενισχυμένη βγαίνει η Ελλάδα από την αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο και συγκεκριμένα τον γερμανικό. Οι συμμαχίες που έχει κάνει η χώρα μας με Γαλλία, ΗΠΑ και Αίγυπτο, οι απόκτηση των «Rafale» και άλλων στρατιωτικών μέσων, σημειώνονται με θετικό πρόσημο.

Αντιθέτως οι Γερμανοί αναφερόμενοι στην Τουρκία τη χαρακτηρίζουν ως μια χώρα απομονωμένη και «θύμα» της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίο γράφουν ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Die Welt, που σημειώνει «Στη στρατηγικά σημαντική περιοχή της Μεσογείου οι ΗΠΑ απομακρύνονται σταδιακά από την Τουρκία με κερδισμένη την Ελλάδα, γράφει η κυριακάτικη  με τίτλο «Την ώρα που η Άγκυρα είναι απομονωμένη, η Αθήνα συνάπτει συμμαχίες».

Ελληνοτουρκικά: «Απομονωμένη η Άγκυρα, ισχυρές συμμαχίες η Αθήνα»

Επίσης η γερμανική ιστοσελίδα εξηγεί γιατί οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ χάλασαν από τους χειρισμούς του Ερντογάν: «H προσέγγιση ΕρντογάνΠούτιν σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων έπληξε μακροπρόθεσμα τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Στην εξωτερική πολιτική η Άγκυρα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη, την ώρα που η Αθήνα καταφέρνει τα συνάψει συμμαχίες.

Ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν την Ελλάδα τον καλύτερο εταίρο και ζητούν από την Ουάσιγκτον να γυρίσει οριστικά την πλάτη στην Τουρκία. Έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου για την Αμερικανική Εθνική Ασφάλεια (JINSA) αναφέρει χωρίς περιστροφές την Σούδα ως εναλλακτική επιλογή στην αμερικανική βάση στο Ινσερλίκ σε περίπτωση που μια ακόμα κρίση στην εξωτερική πολιτική θέσει εν αμφιβόλω την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Τουρκία».

Ελληνοτουρκικά: Ο Εντογάν σύντομα θα «τελειώσει» θα αποτελεί σύντομα παρελθόν

Από την πλευρά του ο περιοδικό «Der Spiegel» φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου o οποίος παρουσιάζεται σίγουρος για το πολιτικό τέλος του Ερντογάν: «Ποτέ οι πιθανότητες για νίκη του ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP δεν ήταν περισσότερες στις τουρκικές βουλευτικές εκλογές»

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του CHP απαντά: «Η οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση και δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν θα αντέξει μέχρι το 2023. Αναμένουμε πρόωρη διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2022».

Εν συνεχεία το περιοδικό ρωτά αν θα υπάρξουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Τουρκία, με τον Κιλιντσάρογλου να απαπαντά: «Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα στείλουμε παρατηρητή για να εγγυηθούμε το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας».

Και τι θα γίνει με τον Ερντογάν αν χάσει, ρωτά το «Der Spiegel» προσθέτοντας ότι κάποιοι θα ήθελαν να τον δουν στην φυλακή: «Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε εμείς. Όταν κυβερνάς θέλοντας να εκδικηθείς δεν είσαι καλύτερος από τον Ερντογάν. Οι κανόνες του κράτους δικαίους ισχύουν και μετά τις εκλογές», απαντά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος στο τελευταίο ερώτημα αν σύντομα ο Ερντογάν θα περάσει στην ιστορία απλά με ένα απλό και σύντομο “ναι”».

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.