×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνοτουρκικά: Κι όμως, η CIA αναφέρει ότι η Ελλάδα διαθέτει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ!


Λευτέρης Παυλίδης

Ελληνοτουρκικά: Κι όμως, η CIA αναφέρει ότι η Ελλάδα διαθέτει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ!


Με τις συνεχόμενες προκλήσεις, που δεχόμαστε από την Τουρκία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε αρχίσει, ξαφνικά, να επικαλούμαστε ανύπαρκτες πρόνοιες του Δίκαιου της Θάλασσας.

Ελληνοτουρκικά: Οι μεγάλοι Έλληνες, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να κερδίσουμε τις μάχες στη Διεθνή Διάσκεψη για το Δίκαιο της Θάλασσας, από τον Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο μέχρι τον Ντόρη Χαλκιόπουλο, θα απορούσαν για την σημερινή στάση μας.

Δεν θα ξεχάσω τις μάχες που έδωσαν για τα δικαιώματα των νησιών, τα δικαιώματα στα χωρικά ύδατα 12 ν.μ., για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Το μόνο που χάσαμε ήταν που δεν μπορέσουμε να πείσουμε ότι το Αιγαίο είναι Αρχιπέλαγος.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ήταν πρωθυπουργός, διερωτώταν εάν είχαμε θαλάσσια σύνορα, αλλά τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχει και η λέξη «δυνητική» και έκανε το παρακάτω σχόλιο προχθές στη Ελληνική Βουλή: «Τι θα κάνετε όμως αν αύριο έρθει γεωτρύπανο νότια ή ανατολικά της Κρήτης; Τι θα κάνετε αν παραβιαστεί ο 28ος Μεσημβρινός, αν δηλαδή διεξαχθούν έρευνες εντός της οριοθετημένης πρόσφατα ΑΟΖ με την Αίγυπτο; Αν δεν έχουμε απλά παραβίαση δυνητικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά αν έχουμε παραβίαση κατοχυρωμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων;»

Ξεχνά ποιος ήταν πρωθυπουργός, για σχεδόν πέντε χρόνια, πριν αναλάβει την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνη την περίοδο δεν ασχολήθηκε καθόλου με θέματα δικαίου θάλασσας. Δεν επέκτεινε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., δεν οριοθέτησε την ΑΟΖ μας με αυτή της Κύπρου, δεν οριοθέτησε την ΑΟΖ μας με αυτή της Ιταλίας και ούτε οριοθέτησε την ΑΟΖ μας με αυτή της Αιγύπτου.

Όταν συζητήθηκε προχθές μια πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, όπως συνηθίζεται στο λίκνο της δημοκρατίας, η αντιπαράθεση περιείχε και θέματα εξωτερικής πολιτικής με επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα, διότι δεν κατοχυρώνει την δυνητική αιγιαλίτιδα ζώνη της πατρίδα μας πλάτους 12 ν.μ.

Δυστυχώς και οι τρεις δεν διαφημίζονται ως οπαδοί των Αμερικανών και έτσι δεν μπόρεσαν να κατατροπώσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό με το επιχείρημα ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη μας δεν εκτείνεται σε 6 ν.μ., αλλά σε 12 ν.μ. κατά τους Αμερικανούς φίλους μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας είναι το μοναδικό κράτος στον πλανήτη μας που έχει αιγιαλίτιδα ζώνη 6 ν.μ., αλλά κύριε Μητσοτάκη οι Αμερικανοί διαφωνούν μαζί σας, αφού η CIA αναφέρει στην ιστοσελίδας της, ότι η Ελλάδα διαθέτει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ!

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε ακόμα

Ερντογάν: Βουτιά ρεκόρ για την τουρκική λίρα!

Σκάνδαλο Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Ο Αυγενάκης είναι είτε αδιάβαστος είτε ψεύτης!

Ελληνοτουρκικά: Τα πήρε στο κρανίο με τους Τούρκους ο Δήμαρχος Αμοργού!

Όλες οι ειδήσεις από το Sportime

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras