ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: «Κλάψα» από τον Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για την Ελλάδα

Παράπονα Τσαβούσογλου για πολιτική ίσων αποστάσεων στα ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: «Κλάψα» από τον Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για την Ελλάδα

Μπορεί η Τουρκία να ανεβάζει συνεχώς τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, όμως την ίδια στιγμή δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, χθες (21/1), στις ΗΠΑ βρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου και συναντήθηκε με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Ελληνοτουρκικά: «Κλάψα» από τον Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για την Ελλάδα

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Μπλίνκεν είχε να αντιμετωπίσει την τουρκική «κλάψα», με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να κατηγορεί τις ΗΠΑ πως δεν τηρούν ίσες αποστάσεις στο ελληνοτουρκικό ζήτημα.

Βέβαια, τα τερτίπια του Τσαβούσογλου δεν βρήκαν ιδιαίτερο αντίκρισμα με τον Άντονι Μπλίνκεν να του απαντάει πως οι ΗΠΑ φροντίζουν να κρατούν ίσες αποστάσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας.

Όσον αφορά τα F-16 και την έγκριση πώλησής τους στην Τουρκία οι ΗΠΑ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα θέτοντας κάποιες πολύ σημαντικές προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

Ειδικότερα, οι Αμερικάνοι ζητούν την όσο το δυνατόν συντομότερη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και τη μη εισβολή της Τουρκίας στους Κούρδους στη Συρία.

Τέλος, η σταθεροποίηση της κατάστασης στη Μεσόγειο αποτελεί δεδομένη επιθυμία που πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί, με την Ουάσινγκτον να παρουσιάζει για ακόμη μια φορά τις απαιτήσεις της προς την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.