Ελληνοτουρκικά: Τα τουρκικά F-16 που παραβίασαν το εναέριο χώρο της Παναγιάς αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη

Μία ακόμη υπερπτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας.

Ελληνοτουρκικά: Την επιθετική του πολιτική με τις συνεχείς προκλήσεις συνεχίζει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι έτσι οι προκλήσεις κατά της χώρας μας είναι σχεδόν καθημερινές.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου είχαμε μία ακόμη τουρκική παραβίαση στον ελληνικό εναέριο χώρο, η οποία χρειάστηκε την παρέμβαση της πολεμικής αεροπορίας .

Συγκεκριμένα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πραγματοποίησαν στις 13:59, υπερπτήση πάνω από την Παναγιά στα 10.000 πόδια!

Σύντομα στον ελληνικό ουρανό σηκώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά που αναχαίτισαν τους θρασείς τούρκους και τους απομάκρυναν από το «γαλανόλευκο» FIR.

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ

Φυσικά ο Ερντογάν δεν αρκείται μόνο στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, αλλά κάνει το ίδιο και κατά της Ευρώπης. Ο Τύπος, ο οποίος είναι ελεγχόμενος σε μεγάλο βαθμό από τον 68χρονο πρόεδρο στην Τουρκία, είναι ξεκάθαρο ότι ποδηγετείται. Δεν αρκείται όμως μόνο σε αυτό.

Ο Ερντογάν δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης, όπως η Deutsche Welle, ζητώντας τους να… συμμορφωθούν. Είναι ξεκάθαρο ότι όσα ΜΜΕ δεν συνάδουν με την ακραία ισλαμική πολιτική του ηγέτη της γειτονικής χώρας, λογοκρίνονται αυστηρά.

Η τουρκική ραδιοτηλεοπτική εποπτική αρχή έχει δώσει προθεσμία 72 ωρών σε τρία διεθνή πρακτορεία ειδήσεων προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας, διαφορετικά θα μπλοκάρεται η πρόσβαση στις πλατφόρμες τους, δήλωσε σήμερα ένα μέλος της υπηρεσίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο γεγονός. Συγκρεκριμένα ο Ιλχάν Ταστζί, ο οποίος είναι επίσης βουλευτής της αντιπολίτευσης, επέκρινε την κίνηση του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (RTUK) να ζητήσει άδειες από τους τουρκόφωνους ιστότοπους του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού μέσου Deutsche Welle, της Φωνής της Αμερικής (Voice of America) και του Euronews, λέγοντας ότι αποτελεί μια ακόμη επίθεση στην ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Η Τουρκία έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια την επιτήρηση των ΜΜΕ δίνοντας στο RTUK (το ραδιοτηλεοπτικό το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση) σαρωτική εποπτεία σε όλο το διαδικτυακό περιεχόμενο, το οποίο έχει επίσης την εξουσία να αφαιρεί. Περίπου το 90% των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία ανήκουν τώρα στο κράτος ή πρόσκεινται στην κυβέρνηση.
Ο Ταστζί υποστήριξε πως ο πραγματικός στόχος του RTUK είναι η ελευθερία του Τύπου.

Δυτικοί σύμμαχοι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 ως πρόσχημα προκειμένου να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή. Η κυβέρνηση το αρνείται, λέγοντας πως τα μέτρα οφείλονται στις απειλές ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ