Ελληνοτουρκικά: Λύση IRON DOME από το Ισραήλ απέναντι στα τουρκικά UAV


Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνοτουρκικά: Λύση IRON DOME από το Ισραήλ απέναντι στα τουρκικά UAV


Ελληνοτουρκικά: Απάντηση στον τουρκικό στόλο των μη επανδρωμένων UAV αναζητά το ελληνικό επιτελείο.

Έτσι, σύμφωνα με τον Κώστα Σαρικά και το newpost.gr το οπλικό σύστημα το οποίο βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Ελλήνων επιτελών δεν είναι άλλο από το ισραηλινής κατασκευής αντιαεροπορικό IRON DOME.

Το IRON DOME ήδη μετρά 9 χρόνια επιχειρησιακής ένταξης στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ενώ ήδη το έχουν αγοράσει οι ΗΠΑ και χρησιμοποιείται και από τις ένοπλες δυνάμεις της Σιγκαπούρης.

Το ΓΕΕΘΑ έχει εκφράσει προς το Τελ-Αβιβ το ενδιαφέρον του για το αντιαεροπορικό σύστημα που κατασκευάζεται από την RAFAEL.

Πρόκειται ουσιαστικά για αντιαεροπορικό σύστημα με βεληνεκές από 4 έως 70 χλμ ενώ οι Ισραηλινοί σχεδιάζουν να φτάσουν την ακτίνα δράσης του έως τα 250 χλμ μετατρέποντάς το σε Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς.

Η ενσωμάτωση του IRON DOME στην αντιαεροπορική «ομπρέλα» πάνω από Αιγαίο και Έβρο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα Α/Α συστήματα που ήδη διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετατρέπουν τον ελληνικό εναέριο χώρο σε απροσπέλαστη περιοχή.

Μόλις την Δευτέρα ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράν, ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της πρεσβείας στην Ελλάδα πως «έρχονται νέες συμφωνίες σε άμυνα και επενδύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Καλοβλέπουν τις ισραηλινές κορβέτες που διαλύουν τα drones

Τουρκία: Καταστροφική η σχεδίαση των τουρκικών τανκς Altay λένε οι Τούρκοι

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras