ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Mάχη της Ακτοφυλακής στο Αιγαίο – Απετράπη νέα προσπάθεια εισβολής από λαθρομετανάστες (vid)

Ελληνοτουρκικά: Κανένα σεβασμό σε χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδες και γενικότερα διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί δεν δείχνει η Τουρκία. Ελληνοτουρκικά: Πότε με αντιτορπιλικά, πότε με ακταιωρούς, πότε χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και λαθρομετανάστες -τις βάρκες των οποίων προσπαθούν να περάσουν παράνομα στα ελληνικά νησιά- η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις. Το αξιοσημείωτο ήταν που έκανε & την παρουσία του...
Ελληνοτουρκικά: Mάχη της Ακτοφυλακής στο Αιγαίο – Απετράπη νέα προσπάθεια εισβολής από λαθρομετανάστες (vid)

Ελληνοτουρκικά: Κανένα σεβασμό σε χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδες και γενικότερα διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί δεν δείχνει η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Πότε με αντιτορπιλικά, πότε με ακταιωρούς, πότε χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και λαθρομετανάστες -τις βάρκες των οποίων προσπαθούν να περάσουν παράνομα στα ελληνικά νησιά- η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.

Το αξιοσημείωτο ήταν που έκανε & την παρουσία του τουρκικό αντιτορπιλικό ανατολικά της νήσου Λέσβου που παρακολουθούσε την εισβολή των Τούρκικων Ακταιωρών στο επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές , ενώ χθες σημειώθηκε και νέα προσπάθεια εισβολής με 5 Βάρκες.

Χθες οι δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής απέτρεψαν και πάλι την είσοδο σε πέντε βάρκες και πάλι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου με 220 λαθρομετανάστες να επιβαίνουν σε αυτές.

«Τη φορά αυτή ανταποκρίθηκαν με ηρεμία οι Τούρκοι και τους μάζεψαν» όπως επεσήμανε στο protothema.gr υψηλόβαθμό στέλεχος του Λιμενικού για να συμπληρώσει: «Πολεμάμε κάθε μέρα».

Κύκλοι του Λιμενικού αποκάλυψαν το σχέδιο της Τουρκίας όπως προκύπτει από πληροφορίες που έχουν: «Στοχεύουν στη Χίο και με αυτό τον τρόπο προετοιμάζονται και για τα άλλα νησιά της ευρύτερης περιοχής τα οποία τουλάχιστον για την ώρα παρουσιάζουν χαμηλές μεταναστευτικές ροές. Πρόκειται για τη Χίο, τη Σάμο και την Κω».

Τα στελέχη στο Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή τους τελευταίους 12 μήνες: «Βρισκόμαστε επί ποδός τον τελευταίο χρόνο στο Ανατολικό Αιγαίο και για αυτό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα έξι περιστατικά. Οι Τούρκοι είχαν μειώσει την ένταση για κάποιο διάστημα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν ώστε να μας αιφνιδιάσουν

Το βιντεο είναι από την Τουρκική Ακτοφυλακή που καταγράφηκε από Τουρκικό UAV που Παρακολουθεί πάντα τις κινήσεις των Τουρκικών Σκαφών που συνοδεύουν Βάρκες με λαθρομετανάστες.

Πηγή veteranos.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.