ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Μαθαίνουν τα οπλικά συστήματα των Rafale οι Έλληνες στη Γαλλία

Μαθαίνουν τα οπλικά συστήματα των Rafale οι Έλληνες στη Γαλλία, έπειτα από περίπου έξι μήνες παραμονής.
Ελληνοτουρκικά: Μαθαίνουν τα οπλικά συστήματα των Rafale οι Έλληνες στη Γαλλία, έπειτα από περίπου έξι μήνες παραμονής.

Ελληνοτουρκικά: Μαθαίνουν τα οπλικά συστήματα των Rafale οι Έλληνες στη Γαλλία, έπειτα από περίπου έξι μήνες παραμονής.

Ελληνοτουρκικά: Στη βάση του Μερινιάκ βρίσκονται ακόμη τέσσερις Έλληνες πιλότοι, η δεύτερη ομάδα των χειριστών που εκπαιδεύονται στα Rafale, που αυτές τις ημέρες ξεκινούν πτήσεις με το δικινητήριο γαλλικό μαχητικό.

Όπως αναφέρει ο Μάκης Πολλάτος στην ιστοσελίδα protothema.gr, αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στα Rafale, σταδιακά οι πρώτοι οκτώ Έλληνες χειριστές των δικινητήριων γαλλικών μαχητικών θα ξεκινούν να εκπαιδεύουν άλλους Έλληνες πιλότους.

Στη Γαλλία, μαζί με τους πιλότους βρίσκονται και περίπου 15 Έλληνες τεχνικοί που μαθαίνουν τα μυστικά της συντήρησης του πιο σύγχρονου ευρωπαϊκού αεροσκάφους, ώστε από τα τέλη του 2021 που τα πρώτα έξι μαχητικά θα πετάξουν στην Τανάγρα να είναι σε θέση να διασφαλίζουν για την υψηλή διαθεσιμότητα των Rafale.

Από το σύνολο των 18 Rafale, τα έξι (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) θα είναι καινούρια και τα υπόλοιπα 12 μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και 10 μονοθέσια).

Για την απόκτησή τους, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα καταβάλλουν €2,32 δις. (1,92 δισ. Ευρώ για τα αεροσκάφη και επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τα όπλα των δικινητήριων μαχητικών αεροσκαφών).

Αν και λίγα σε αριθμό, μόλις 18, όταν θα έχουν παραληφθεί στο σύνολό τους στο τέλος του 2023, τα Rafale θα λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστές ισχύος.

«Το δικινητήριο γαλλικό αεροσκάφος επιχειρησιακά ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο αριθμό παλαιών μαχητικών και υπερέχει και στις κλειστές αερομαχίες όπως και στις πέραν του ορίζοντα εμπλοκές λόγω συνδυασμού αεροσκάφους και όπλων» αναφέρει πιλότος με χιλιάδες ώρες πτήσης σε πολεμικές μοίρες.

 

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο των ΗΠΑ για την Ελλάδα που τρέμουν Τουρκία και Ρωσία

Αυτός είναι ο μαστροπός αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ που εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη

Survivor: Ξέσπασε η Μαριαλένα στη Μαλέσκου – Τι είπε για τους Amigos – Με ποιους δε μιλιέται

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ