Ελληνοτουρκικά: Με Meteor & Scalp τα πρώτα 6 Rafale στην Τανάγρα


Λευτέρης Παυλίδης

Ελληνοτουρκικά: Με Meteor & Scalp τα πρώτα 6 Rafale στην Τανάγρα


Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 6 μεταχειρισμένα Rafale αναμένεται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021…Τα καλά νέα είναι ότι θα έρθουν εξοπλισμένα με Meteor & Scalp !

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμη δύο παραδόσεις με  τα 6 Rafale F3R σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταστρώσει οι δύο πλευρές τα τελευταία 6 μεταχειρισμένα θα φτάσουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Τα 6 καινούργια Rafale που θα αποκτηθούν θα είναι η έκδοση F3R με την Πολεμική Αεροπορία να πιέζει ώστε και τα 12 μεταχειρισμένα να είναι και αυτά  στην  έκδοση F3R…Που θα μπορούν να φέρουν τα  βλήματα Meteor.

Η έκδοση αυτή υποστηρίζει την χρήση των βλημάτων Meteor που θα δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Π.Α. καθώς η ακτίνα δράσης του, περίπου 110 χλμ πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χτυπήσει τουρκικό αεροσκάφος πριν ακόμα μπει στο FIR Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς στήθηκε το ελληνικό τείχος στο Oruc Reis

Πριν από την παράδοση του πρώτου  μαχητικού  Rafale στην Ελλάδα, ο κατασκευαστής πυραύλων MBDA  ανέφερε ότι το Μαχητικό θα είναι εξοπλισμένο  με το πιο προηγμένο πακέτο όπλων που περιλαμβάνει πυραύλους Meteor και Scalp θα προσφέρει στη χώρα ασυναγώνιστη ικανότητα βαθιάς επίθεσης και κυριαρχία του αέρα στην περιοχή.

Ο MBDA  ανέφερε ακόμη ότι πέρα ​​από τον πύραυλο αέρος -αέρος αέρα  στο εξοπλισμό θα είναι  και ο Βλήμα Scalp cruise θα είναι ο βασικός πυλώνας του πακέτου όπλων ,των αεροσκαφών Rafale που προμηθεύεται η Ελλάδα.

Ακόμα το  βλήμα Meteor έχει εκτελέσει  πτήση  περίπου  έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος, ενώ έχει την δυνατότητα να ρίχνει πολλαπλές βολές και έτσι να  μπορεί να καταρρίψει περισσότερα από ένα εχθρικά αεροσκάφη.

Πηγή: Veteranos.gr


Sportime Extras