Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με το αποτέλεσμα να είναι το γνωστό

Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με το αποτέλεσμα να είναι το γνωστό - Τα τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν στο kill.

Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με το αποτέλεσμα να είναι το γνωστό – Τα τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν σε κατάσταση kill.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά για το newpost.gr, ένα ζεύγος Mirage 2000-5 ήταν οι πρωταγωνιστές στις σκληρές αερομαχίες με τουρκικά F-16 στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι Τούρκοι επέλεξαν να δοκιμάσουν τα ελληνικά Mirage και έφαγαν τα… μούτρα τους.

Τα ελληνικα Mirage είναι πλέον φουλ επιχειρησιακά αφού ξεπεράστηκε η έλλειψη ανταλλακτικών, με το ένα μετά το άλλο Mirage 2000-5 να επιστρέφουν στο Readiness.

Τα Mirage 2000-5 προετοιμάζουν κατά κάποιο τρόπο τους Τούρκους για το τι θα ακολουθήσει με τα Rafale, τα οποία η γερασμένη τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Οι Τούρκοι έχουν… καεί από τα Rafale, τα οποία διέλυσαν τουρκική βάση στην Λιβύη, χωρίς η τουρκική αεράμυνα να καταφέρει να αντιδράσει.

Η προβληματική τουρκική αεράμυνα, και με τους ρωσικούς S-400 στις τουρκικές αποθήκες λόγω απαγόρευσης χρήσης από τις ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα Rafale και το βίντεο αυτό θυμίζει στους Τούρκους τις δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών.

Για την ώρα η Τουρκία προσπαθεί να… μάθει τα μυστικά των Rafale από το Κατάρ, με το οποίο η Άγκυρα συμφώνησε την εγκατάσταση 36 καταριανών Rafale στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά των Rafale, πριν τα αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια, το Παρίσι δεν έχει ακόμα δώσει το ΟΚ στο Κατάρ να εγκαταστήσει τα Rafale του στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Philoctetes: Γαλλικό τεθωρακισμένο για τον Ελληνικό Στρατό;

Τουρκία: Γελάνε οι Τούρκοι με τα τουρκικά πυροσβεστικά – Δείτε με τι σβήνουν τις φωτιές

Ελληνοτουρκικά: Κόμπλεξ Τσαβούσογλου με τον Δένδια – Μόνο σε αυτόν που του ευχήθηκε πρώτος δεν απάντησε «ευχαριστώ»

Ελληνοτουρκικά: Mirage σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο