ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέα απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία στη Νίσυρο!

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται στον απόηχο των δηλώσεων Ακάρ, αυτή την φορά στη νησίδα Κανεδελιούσα στη Νίσυρο!
Ελληνοτουρκικά: Νέα απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία στη Νίσυρο!

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζονται και στις πρώτες μέρες του νέου οι εξωφρενικές και εξοργιστικές προκλήσεις από την Τουρκία που άρχισαν από τα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε εντολή για παραβίαση με drone στη Νίσυρο!

Συγκεκριμένα είχαμε υπερπτήση με μη επανδρωμένο σκάφος πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσα νοτιοδυτικά της Νισύρου.

Οπως λένε επιτελείς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων η Τουρκία διάλεξε επίτηδες την πρώτη μέρα της πρώτης εβδομάδας του νέου χρόνου ώστε η πρόκλησή της να προκαλέσει μεγαλύτερη αίσθηση .

Η υπερπτήση έγινε αρκετά ψηλά, στα 19.000 πόδια και ίσως είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοιου είδους πρόκληση.

Νωρίτερα στο Sportime είχατε διαβάσει για ακόμη μία πρόκληση των Τούρκων καθώς αξιωματικοί τους κολύμπησαν την απόσταση έως το Καστελόριζο.

Θυμίζουμε πως ο Χουλουσί Ακάρ είχε προκαλέσει την τελευταία εβδομάδα του 2021, όταν σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως η απόσταση του Καστελόριζου από τα παράλια της Τουρκίας μπορεί εύκολα να καλυφθεί από τους Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι και κολύμπησαν την συγκεκριμένη απόσταση των 1.950 μέτρων για να πάρουν τα πτυχία τους.

Πάντως τα ελληνικά Rafale εξελίσσονται σε εφιάλτη για την Τουρκία και η εμφάνισή του σε λίγο καιρό στο Αιγαίο από την πολεμική αεροπορία μας αναμένεται να της «κόψει τον βήχα».

Τώρα, τα ελληνικά Rafale, με maximum engagement range τους 42 στόχους στα 100 χλμ (σ.σ. έναντι 20 στόχων στα 84 χλμ των F-16), ουσιαστικά θα απαγορεύουν την έξοδο των τουρκικών F-16 στο Αιγαίο.

Τα Rafale θα μπορούν να κλειδώνουν τους στόχους τους από τα 100 χλμ μακριά με τους Meteor και να τρέπουν τα τουρκικά F-16 σε φυγή.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.