ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέα ολομέτωπη επίθεση Ακάρ – «Να ξυπνήσουν οι Έλληνες»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καλώντας τους Έλληνες να... ξυπνήσουν.
Ελληνοτουρκικά: Νέα ολομέτωπη επίθεση Ακάρ – «Να ξυπνήσουν οι Έλληνες»

Ελληνοτουρκικά: Δεν πέρασαν καλά-καλά δέκα ημέρες από την επίθεση του Χουλουσί Ακάρ προς τη χώρα μας για τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας… χτύπησε και πάλι.

Αυτή τη φορά λοιπόν, μίλησε στην γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hürriyet, τονίζοντας πως αφενός η χώρα μας δεν προσέρχεται σε διάλογο, ενώ αφετέρου είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί που κοιμούνται. «Πρέπει να ξυπνήσουν» είπε «και να δουν τις αλήθειες και να συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο».

«Το να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας δεν είναι απειλή, το να μιλάμε για διάλογο δεν είναι αδυναμία» πρόσθεσε και κάλεσε την Ελλάδα να μην παρασύρεται από άλλους και «να πατά στη γη».

Παράλληλα, όπως σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ παρουσιάζει την Τουρκία ως τη χώρα που θέλει διάλογο, ωστόσο τα θέματα που βάζει στο τραπέζι, όπως τα νησιά, είναι αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως μόλις χθες ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκρουσε τύμπανα πολέμου, επαναλαμβάνοντας τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, διαφορετικά -όπως είπε- αμφισβητείται η κυριαρχία τους.

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη… ρητορική ακολούθησαν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενα ότι «τα ελληνικά νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν και αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία». Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες το 1919 ήρθαν στη Σμύρνη από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο».

«Αν κοιτάξουμε αυτόν εδώ τον χάρτη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής ποιος είναι επιθετικός και ποιος επιχειρεί τις λύσεις των ζητημάτων με στρατιωτικό τρόπο. Όταν οι τεχνικοί μας επιχείρησαν να δείξουν τα σημεία των εξοπλισμών στα νησιά δεν έμεινε κενός χώρος στον χάρτη και γέμισε όλος. Το Αιγαίο έτσι δεν μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης», δήλωσε ο καθηγητής πανεπιστημίου, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Οζγκιούρ Ορ.

Ελληνοτουρκικά: Νέα ολομέτωπη επίθεση Ακάρ – «Να ξυπνήσουν οι Έλληνες»


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Νέα ολομέτωπη επίθεση Ακάρ – «Να ξυπνήσουν οι Έλληνες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.