ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας – «Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η χώρα του θα προβεί σε χρήση του κινητού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 «εάν υπάρξει απειλή».
Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας – «Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί»

Ελληνοτουρκικά: Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, η οποία είναι δεδομένο πως «βράζει» με τη νέα ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία.

Δεν πέρασαν καλά-καλά 24 ώρες από το νέο προκλητικό παραλήρημα Ακάρ και ο υπουργός Άμυνας της χώρας εκτόξευσε νέες απειλές.

Όπως απάντησε ο ίδιος σε ερωτήσεις βουλευτών, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 εάν υπάρξει απειλή.

Ο Ακάρ τόνισε ότι «θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων πολιτών αυτού έθνους».

Παράλληλα αναφερόμενος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα F-16 μίλησε για «καλά αποτελέσματα» σημειώνοντας πως πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. «Υπάρχουν πράγματα», όπως είπε.

Τέλος, το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει σε σχέση με τις επικρίσεις για την αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» κατά Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, ότι ο Ακάρ δήλωσε:

«Δεν χρειαζόμαστε τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να βγει από τη μέση και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Φυσικά, σε αυτό σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα αφού εδώ θα φάνε ξύλο οι Τούρκοι αν επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο.

Στο πλαίσιο αυτό, Έλληνας στρατηγός σοκάρει τους Τούρκους και απαντά στο τι θα συμβεί αν η Τουρκία τολμήσει να έρθει μια νύχτα βράδυ.

Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας – «Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί»


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας – «Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.