ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας – Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Κλιμακώνει την ένταση στα ελληνοτουρκικά η Τουρκία - Νέες ενέργειες που προκαλούν
Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας - Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Oι διαθέσεις της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά φάνηκαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2023, με τη γειτονική χώρα να επιλέγει και πάλι να κλιμακώσει με νέες προκλητικές ενέργειες την ένταση στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το μπαράζ προκλήσεων με χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική πλευρά συνεχίζεται με τις τρεις πρώτες ημέρες του έτους έχουν καταγραφεί 108 παραβιάσεις!

Φαίνεται πως το έτος του 2022, που οι τούρκοι είχαν προχωρήσει σε πάνω από 10.000 υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ήταν μόνο η αρχή.

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας – Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Ειδικά την Δευτέρα (2/1), η Τουρκία πραγματοποίησε συνολικά 50 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μέσα σε 24 ώρες από οπλισμένα F-16 και UAV, δημιουργώντας ένα σκηνικό πολέμου πάνω από το Αιγαίο.

Μάλιστα, τα ελληνικά και τα τούρκικα αεροσκάφη, ήρθαν αντιμέτωπα στον αέρα μεταξύ Λήμνο – Λέσβου και Χίου – Σάμου, τουλάχιστον δέκα φορές, με τη χώρα μας να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και να εξουδετερώνει κάθε απειλή.

Για αυτόν τον λόγο τα αεροσκάφη επιφυλακής έχουν αυξηθεί και πετούν όλο και πιο συχνά, πραγματοποιώντας περιπολίες, γεγονός που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει μαζί με τον Χουλουσί Ακάρ να προκαλούν σε κάθε επίπεδο την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία και μία λάθος κίνηση που θα γενικεύσει την ένταση δεν είναι πολύ μακριά.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ