ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέο «χτύπημα» της Ελλάδας μετά τα Rafale!

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φαίνεται πως έχουν ενστερνιστεί απόλυτα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο «παιχνίδι» απέναντι στην Τουρκία. Έτσι μετά την απόκτηση των 18 Γαλλικών Rafale
Ελληνοτουρκικά: Νέο «χτύπημα» της Ελλάδας μετά τα Rafale!

Ελληνοτουρκικά: Ο αέρας είναι η κύρια αρένα σε όλες τις σύγχρονες στρατιωτικές αναμετρήσεις. Όποιος υπερτερεί εκεί, είναι εκείνος που συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επικρατήσει έναντι του αντιπάλου.

Ελληνοτουρκικά: Αυτό φαίνεται πως έχουν ενστερνιστεί απόλυτα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο «παιχνίδι» απέναντι στην Τουρκία.

Έτσι μετά την απόκτηση των 18 Γαλλικών Rafale (4ης γενιάς +), η χώρα μας κινείται για την απόκτηση μιάς μοίρας μαχητικών 5ης γενιάς, των Αμερικανικών μαχητικών τεχνολογίας stealth F-35.

Παρά τις κλειστές πόρτες που βρήκε η χώρα μας στο αίτημα που έκανε προς τις ΗΠΑ μόλις πριν από λίγους μήνες για να αποκτήσει αριθμό μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-35, το Ελληνικό ενδιαφέρον δεν ατόνησε και ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα πρόταση προς την Κυβέρνηση Μπάϊντεν αυτή τη φορά, η οποία κάθε άλλο παρά φιλικά διάκειται προς τον Ερντογάν.

Μάλιστα η νέα ελληνική πρόταση θα κάνει λόγο για προμήθεια μεταχειρισμένων F-35, προκειμένου να μην μπούμε στο χρονοδιάγραμμα πώλησης καινούργιων μαχητικών σε συμμαχικές χώρες, το οποίο παραπέμπει στην καλύτερη περίπτωση πώληση F-35 στην Ελλάδα αρκετά έπειτα από το 2025.

Ελληνοτουρκικά: Ευνοϊκές συνθήκες για ενίσχυση

Ελπίδα είναι η ομογένεια μας στις ΗΠΑ όπως κάνει κάθε φορά, έτσι και τώρα να στηρίξει την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, αφού οι πιρουέτες του Ερντογάν με τη Ρωσία , αναφορικά με Συρία, Λιβύη και S-400 έχουν πείσει τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αποδεδειγμένα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στη ΝΑ Μεσόγειο.

Επίσης θα πρέπει να ζητήσουμε και την βοήθεια του συμμάχου μας Ισραήλ στην προσπάθεια απόκτησης των F-35 από τις ΗΠΑ, αφού είδαμε ότι το Ισραήλ διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για την απόκτηση F-35 από τα ΗΑΕ.

Άλλωστε η συμμαχία μας με το Ισραήλ αναβαθμίζεται κατακόρυφα με την συνεργασία μας στον East Med, όσο και μετά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Ιερουσαλήμ για τη δημιουργία διεθνούς αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα

Επίσης εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν τα μεταχειρισμένα F-35, θα μπορούσαν αυτά να προέρχονται είτε από το Ισραήλ, είτε από τα ΗΑΕ.

Εάν τα παραπάνω ευοδοθούν, η χώρα μας τα επόμενα 4 έτη, θα έχει 18 Rafale, 12 F-35 και 84 F-16Viper, συν τα υπόλοιπα F-16 και τα Mirage 2000.

Περιττό να πούμε ότι σε τέτοια περίπτωση οι δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας κυριολεκτικά απογειώνονται, και η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν θα μετουσιωθεί σε «Γαλάζια θάλασσα και αέρα της Ελλάδας».

Πηγή: pentapostagma.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ