ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέο ντελίριο Ερντογάν – «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι, ο Tayfun θα έχει εμβέλεια 1.000 χλμ»

Στην τακτική των εμπρηστικών δηλώσεων και των προκλήσεων κατά της Αθήνας συνεχίζει ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ελληνοτουρκικά: Στην τακτική των εμπρηστικών δηλώσεων και των προκλήσεων κατά της Αθήνας συνεχίζει ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ελληνοτουρκικά: Απτόητος συνεχίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προκαλεί την Ελλάδα, προχωρώντας σε νέες απειλές!

Περίπου μια εβδομάδα μετά τις απίστευτες δηλώσεις στις οποίες απείλησε ωμά και ευθέως με εκτόξευση πυραύλων, το… σκηνικό επαναλήφθηκε, αυτή τη φορά σε ομιλία του σε εκδήλωση στο νοτιοανατολική περιοχή Μαρντίν.

«Πώς μας λένε; Τουρκία. Τι λένε για εμάς; Πως οι τρελοί οι Τούρκοι έρχονται. Ειδικά για τον πύραυλο Τayfun, μας ανακοίνωσαν πως η εμβέλειά του φτάνει στα 560 χιλιόμετρα. Όμως τα 560 χιλιόμετρα δεν τα θεωρούμε αρκετά.

Είχαμε σχετική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. ‘Ποια είναι η τελική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε;’, ρώτησα. Θα φτάσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. «Mακάρι κύριε πρόεδρε! Αυτό ακούει ο Έλληνας και πώς να μην χοροπηδάει;».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Έλληνες λέγοντας πως «πάλι έκαναν τρέλες στο Αιγαίο. Είπα στους συνεργάτες μου ‘αν χρειαστεί, να κάνετε αυτό που πρέπει’».

«Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» επανέλαβε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερντογάν: «Χθές ή σήμερα στο Αιγαίο και πάλι έκαναν κάποιες τρέλες. Βέβαια και οι δικοί μας έκαναν αυτό που πρέπει. E, μην το κάνεις. Κάτσε ήσυχα. Μην τα βάζεις με μας. Εμείς δεν έχουμε μέλημα να έχουμε εμπλοκή μαζί σας στο Αιγαίο. Κάποτε αυτές τιςε εμπλοκές τις αποκαλούσαν ‘dog fights’. Εἰπα στους συνεργάτες μου, αυτή η ορολογία είναι άσχημη, όμως τους είπα αν χρειαστεί θα κάνετε αυτό που πρέπει».

«Όπως έχετε πει πρόεδρε! Ξαφνικά μια νύχτα!» είπε ο δημοσιογράφος.

«Ακριβώς. Δείτε! Εκπαιδεύεται ο νεαρός μας! Δείτε τι λέει! Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά! Με νέους σαν κι εσένα, εμείς δείξαμε και θα δείξουμε σε κάποιους πως ήρθαμε και θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά!».

Ελληνοτουρκικά: Νέο ντελίριο Ερντογάν – «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι, ο Tayfun θα έχει εμβέλεια 1.000 χλμ»

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ