ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα στα τουρκικά ΜΜΕ – «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά»!

Κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο.
Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα στα τουρκικά ΜΜΕ – «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά»!

Ελληνοτουρκικά: Πολεμικό κλίμα καλλιεργούν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, που στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απηχούν τις θέσεις του.

Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν φαίνεται πως προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στην Άγκυρα.

«Η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία», ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet, η οποία σχολιάζει πως ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις.

Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ η Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κατηγόρησε την Τουρκία και ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο Σολτς υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις διεθνείς συνθήκες.

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη Γερμανία θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία».

Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».

Όλα αυτά φυσικά λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του προκλητικού χάρτη με τον Tayfun οι Τούρκοι να στοχεύει την Ελλάδα, με Έλληνα ναύαρχο πάντως να χαρακτηρίζει ως «πολύ περίεργη» την «ιστορία με τον τουρκικό πύραυλο».

Ελληνοτουρκικά: Νέο Τουρκικό παραλήρημα

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ