ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο Χάρτης της Σεβίλλης σοκάρει την Τουρκία – Η Ε.Ε. βάζει τέλος στην Γαλάζια Πατρίδα;

Ο Χάρτης της Σεβίλλης αναγνωρίζει ΑΟΖ στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
Ελληνοτουρκικά: Ο Χάρτης της Σεβίλλης σοκάρει την Τουρκία – Η Ε.Ε. βάζει τέλος στην Γαλάζια Πατρίδα;

Ελληνοτουρκικά: Ο Χάρτης της Σεβίλλης σοκάρει την Τουρκία, με την Ε.Ε. να λειτουργεί με βάση τις ελληνικές θέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτά πέντε νέα project κοινού ενδιαφέροντος για την Ε.Ε., περιλαμβάνοντας σε αυτά και τον EastMed και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως όπως φαίνεται η Ε.Ε. υιοθετεί την Χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος και αναγνωρίζει ΑΟΖ στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Τούρκων για την Γαλάζια Πατρίδα.

Η Τουρκία με το τουρκιλιβυκό Σύμφωνο προσπαθεί να επιτύχει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, βασιζόμενη στην θέση πως τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ.

Ο Χάρτης της Σεβίλλης, ο οποίος δεν θεωρείται επίσημο έγγραφο της Ε.Ε., δημιουργήθηκε όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλης να απεικονίσει τις ΑΟΖ των ευρωπαϊκών κρατών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Αναφορικά με τον Χάρτη της Σεβίλλης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε τονίσει στο παρελθόν πως «το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τα 83 εκατομμύρια των πολιτών δεν θα δεχθούν με κανέναν τρόπο την φυλάκιση στις ακτές μας με αυτόν τον χάρτη της Σεβίλλης ή με σειρά παρόμοιων απαιτήσεων και πρακτικών».

Ελληνοτουρκικά: Ο Χάρτης της Σεβίλλης σοκάρει την Τουρκία – Η Ε.Ε. βάζει τέλος στην Γαλάζια Πατρίδα;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.