ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα – Μετά τον Tayfun έρχονται νέοι πύραυλοι

Να αλλάξει τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά θέλει ο Ερντογάν - Μετά τον Tayfun έρχονται νέοι πύραυλοι
Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα – Μετά τον Tayfun έρχονται νέοι πύραυλοι

Η Τουρκία συνεχίζει τα παιχνίδια στα ελληνοτουρκικά, με τον Ερντογάν να απειλεί εκ νέου την Ελλάδα καθώς μετά τον Tayfun ετοιμάζει νέους πυραύλους εμβέλειας 800 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα της γειτονικής χώρας και πιο συγκεκριμένα το CNN TURK, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει βγάλει όλα τα όπλα του στη προεκλογική μάχη που δίνει, αποκαλύπτοντας αυτή τη φορά, τους νέους πυραύλους, CENK και GEZGIN.

Η ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων CENK και GEZGIN αποτελεί προτεραιότητα για την Τουρκία που στοχεύει στην ανατροπή των ισορροπιών στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα – Μετά τον Tayfun έρχονται νέοι πύραυλοι

Οι νέοι αυτοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι είναι υποηχητικοί ή υπερηχητικοί που κατευθύνονται στο στόχο τους σε πολύ χαμηλό ύψος έχοντας αυτή την ικανότητα για να μην εντοπιστούν από τα ραντάρ του αντιπάλου.

Το σύστημα αυτό το οποίο δουλεύει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η Τουρκία, αναμένεται να έχει εμβέλεια τουλάχιστον 800 χιλιομέτρων κάτι που θα δώσει εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες στην Τουρκία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με αυτούς τους πυραύλους, οι τούρκοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επίθεση από τη θάλασσα σε έδαφος και για αυτόν τον λόγο είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για το τουρκικό Ναυτικό η κατασκευή τους.

Όσον αφορά, το πυραυλικό σύστημα GEZGIN αναμένεται να είναι αντίστοιχο των πυραύλων Tomahawk το οποίο χρησιμοποιούν εδώ και αρκετά χρόνια οι ΗΠΑ.

Τέλος, ο πύραυλος CENK  παραμένει μέχρι στιγμής ένα μεγάλο ερωτηματικό καθώς δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες για τις δυνατότητες που έχει καθώς είναι ένα από τα μυστικά συστήματα που ετοιμάζεται από την Roketsan.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα – Μετά τον Tayfun έρχονται νέοι πύραυλοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.