Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα

Διαβάστε για τη νέα προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα

Η τουρκική πλευρά συνεχίζει να εκτοξεύει απίθανους ισχυρισμούς σε απάντηση της ομόφωνης καταδίκης για τις πρόσφατες προκλήσεις που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Το… παραλήρημα συνεχίζεται από την Άγκυρα, η οποία την Παρασκευή (23/07) απάντησε με ανακοίνωση στην ομόφωνη και κατηγορηματική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που καταδίκασε τις προκλήσεις Ερντογάν-Τατάρ στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, με την ανακοίνωση του ανοίγματος μέρους της Αμμοχώστου.

«Απορρίπτουμε την δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε η δισέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (22/07) το Υπ. Εξ. της Τουρκίας.

Η ανακοίωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τέτοιες δηλώσεις βασίζονται στην μαύρη προπαγάνδα και τους αβάσιμους ισχυρισμούς της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής πλευράς, ότι η Αμμόχωστος δεν είναι έδαφος της ΤΔΒΚ (σ.σ του ψευδοκράτους των Κατεχομένων), ότι η ΤΔΒΚ θα φέρει εποίκους στην περιοχή που «ανοίγει» και ότι θα υφαρπάξει περιουσίες».

Η καλή… θέληση και το διεθνές δίκαιο

Μάλιστα, το Υπ. Εξ. της Τουρκίας επιχειρεί να παρουσιάσει την επέκταση του ανοίγματος περιοχών της Αμμοχώστου, ως μία πράξη… καλής θέλησης, με τη δικαιολογία ότι δεν παραβιάζονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Σ.Α του ΟΗΕ από τις τουρκοκυπριακές Αρχές.

Η τουρκική πλευρά επαναλαμβάνει την «δέσμευση» Ερντογάν ότι το «πιλοτικό» -όπως το χαρακτηρίζει- άνοιγμα της Αμμοχώστου δεν πρόκειται να βλάψει τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών που έχουν στερηθεί τις περιουσίες τους επί 47 χρόνια. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσφύγουν σε τουρκοκυπριακή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την δικαιοδοσία του ψευδοκράτους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν παραβιάζονται ούτε δικαιώματα ιδιοκτησίας ούτε τα ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε το διεθνές δίκαιο.

Επισήμανε δε ότι όλες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όχι μόνο του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, ακόμα και της Ρωσίας, γίνονται επειδή δε θέλει κανένας το τουρκοκυπριακό κράτος να αναγνωριστεί.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αυτή είναι η πιθανή σπάνια παρενέργεια

Η ΑΕΚ τσέκαρε την περίπτωση του Μπρούμα!

«Μπαμ» με Ιτούρμπε ο Άρης!