Ελληνοτουρκικά: Δεν έχουν τέλος οι απειλές και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Δεν έχουν τέλος οι απειλές και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρίχνει «καμπάνα» στην Τουρκία στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις παραληρηματικές δηλώσεις.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε την χώρα του σαν… θύμα της χώρας μας που κινδυνεύει από τις Ένοπλες δυνάμεις σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Κωνσταντίνος Εγκολφόπουλος, αναφέρθηκε στην ωμή απειλή του Ερντογάν πως «μία νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά».

«Όποτε ήρθε νύχτα την πάτησε. Νύχτα πήγε το Kemal Reis να κάνει κόλπα με τη φρεγάτα «Λήμνος», εμβολίστηκε και σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πουν τίποτα. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν έχει τις δυνάμεις να το κάνει, ούτε την οικονομική άνεση.

Το λέει γιατί θέλει να βρει έναν εχθρό παραμονές των εκλογών να δημιουργήσει κρίση στην Τουρκία και να μην πάει σε εκλογές. Ο Ερντογάν δρα αυτή τη στιγμή ως ο δούρειος ίππος στην Ευρώπη, παίζει το παιχνίδι άλλων καταστάσεων μέσα στο ΝΑΤΟ».

Από την μεριά του, ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης δήλωσε: «Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να θέλει τώρα ο Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα. Γιατί δεν το έκανε πριν από 4-5 χρόνια που και η οικονομική του κατάσταση ήταν καλύτερη, ενώ δεν υπήρχαν και κυρώσεις

Λόγω των συγκυριών δεν θα τολμήσει να προβεί σε ακραία πρόκληση. Λίγο πριν τις εκλογές πιθανώς να δημιουργήσει μια κρίση προκειμένου να δικαιολογήσει την αναβολή των εκλογών».

Τέλος, ο τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης, τόνισε: «Η αιτία βρίσκεται σε δύο διπλούς εκνευρισμούς του Ερντογάν. Ο πρώτος έχει να κάνει με ό,τι συνέβη αυτή την τριετία. Το δεύτερο έχει να κάνει με την Αλεξανδρούπολη, η οποία συμβολίζει την μετατόπιση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα».

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν κλιμακώνει τις απειλές