Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να ανεβάζει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα - Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνεχίζει να ανεβάζει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα - Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε νέες προκλήσεις με τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή με αφορμή και τη σημερινή επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Μάλιστα, η σημερινή ημέρα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και όπως έχουμε δει στο παρελθόν η γείτονας χώρα… είθισται στις εμπρηστικές δηλώσεις.

Από την μεριά τους, αρκετοί αναλυτές αναφέρουν πως η Τουρκία θα πιέσει την χώρα μας αυξάνοντας τις προσφυγικές ροές μέσω του Έβρου και του Αιγίου, προχωρούν αρκετοί αναλυτές.

Ο  αντιπρόεδρος Αινησιού Δέλτα Έβρου, Θανάσης Καμηλάρης, μίλησε για την κατάσταση στον περιοχή, τονίζοντας ότι «η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλή λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων και οι προσπάθειες να περάσουν πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα είναι καθημερινές.

Παρόλα αυτά δεν τα καταφέρνουν γιατί η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται κάθε μέρα και νύκτα εκεί και φυλούν τα σύνορα. Το λιμενικό, μόλις χθες, κατάφερε και σταμάτησε δυο βάρκες προτού φτάσουν στην Ελλάδα».
Παράλληλα, μέσα από το Sportime διαβάσατε για το νησί από το οποίο ενδέχεται να ξεκινήσει η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών,  μετά το σχετικό παραλήρημα στα τουρκικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ι. Βαληνάκης, εκτίμησε ότι «θα έχουμε θερμό καλοκαίρι και χρειάζεται με συνολική στρατηγική. Φοβάμαι ότι το θερμό αυτό καλοκαίρι θα γίνει ακόμη θερμότερο, όσο από την πλευρά μας δεν θέλουμε να δούμε πόσο επικίνδυνα εξελίσσεται η κατάσταση στις μεταξύ μας σχέσεις, πόσο πιο επιθετική γίνεται καθημερινά η Τουρκία και πόσες καινούργιες ιδέες προβάλει».