Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν το παραδέχθηκε για τα Rafale «Πρέπει να ενισχυθούμε»

Οργισμένη η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν για την ενίσχυση της Ελλάδας με τα Rafale που διαμορφώνουν νέα δεδομένα στα Ελληνοτουρκικά.

Σε μια παραδοχή πως η Ελλάδα έχει αλλάξει τις ισορροπίες στα Ελληνοτουρκικά προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας κλήθηκε να σχολιάσει την Ελληνική ενίσχυση με τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra που αναμένεται να παραλάβει η χώρα μας έως το 2026.

Μέσα από την απάντηση του στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν παραδέχθηκε πως η Ελλάδα αναγκάζει την Τουρκία να ενισχυθεί αν θέλει να είναι ανταγωνιστική απέναντι της.

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στις συμφωνίες που έχει κάνει η Ελλάδα με την Γαλλία αναφορικά με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, ισχυροποιείται και διότι η Ελλάδα κάνει τους δικούς της υπολογισμούς, αγοράζοντας διάφορα πράγματα από τη Γαλλία και από άλλα μέρη.

Παράλληλα, τόνισε πως η Τουρκία κάνει μια προσπάθεια να έχει τη δική της αυτοδυναμία με την κατασκευή του πλοίου που θα έχει τον ρόλο του κατασκόπου στο Αιγαίο αλλά και του δικού της μαχητικού αεροσκάφους σε μια προσπάθεια να ρίξει λάσπη στην ελληνική ενίσχυση, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να μιλούν για μεταχειρισμένα Rafale.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να εξυμνήσει για ακόμη μια φορά την αξιοπιστία των μη επανδρωμένων drone Bayraktar που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη σε διάφορες προκλήσεις κατά της χώρας μας, με πτήσεις που παραβιάζουν τον εναέριο χώρα της.

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο