Ελληνοτουρκικά: Ο συνδυασμός Rafale με Μeteor της Ελλάδας ο καλύτερος στην Ευρώπη - Η αυτόνομη καθοδήγηση (fire and forget) του Meteor

Ελληνοτουρκικά: Ο συνδυασμός Rafale με Μeteor της Ελλάδας ο καλύτερος στην Ευρώπη - Η αυτόνομη καθοδήγηση (fire and forget) του Meteor

Ελληνοτουρκικά: Ο συνδυασμός Rafale με Μeteor της Ελλάδας ο καλύτερος στην Ευρώπη – Η αυτόνομη καθοδήγηση (fire and forget) του πυραύλου Meteor κάνει τον πύραυλο τον πιο φονικό στην περιοχή.

Ο Meteor από τη στιγμή που θα πυροδοτηθεί είναι το φονικότερο των βλημάτων (σ.σ. και από τα αμερικανικά) που υπάρχουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Με την αυτόνομη καθοδήγηση, το αεροπλάνο δεν χρειάζεται να παρακολουθεί την πορεία του πυραύλου Meteor, αφού με την fire and forget ιδιότητά του ο πύραυλος θα μπορεί να κινηθεί αυτόνομα προς τον στόχο του σε μεγάλες αποστάσεις, beyond visual range (πέραν του ορίζοντα).

Και οι αμερικανικοί ΑΜRAAM έχουν μεγάλη εμβέλεια, αλλά δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες, αφού χρειάζονται καθοδήγηση από το αεροπλάνο (καταύγαση).

Η Ελλάδα συμφώνησε μαζί με τα 18 Rafale να πάρει και τους πυραύλους της MBDA (Airbus, BAE Systems και Leonardo) ώστε να εξοπλιστούν.

Mε τους πυραύλους Meteor τα Rafale θα μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά πριν ακόμα μπουν στο Αιγαίου, μόλις ξεμυτίσουν από τα τουρκικά παράλια.

H συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και Παρισιού αλλάζει για τα καλά τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα, έγραφε το sportime.gr ήδη από τις 25 Σεπτεμβρίου επικαλούμενο γαλλικές πηγές, θα αγοράσει 18 Rafale F3R, τελευταίας τεχνολογίας, για 1,7 δισ. ευρώ και τους πυραύλους της MBDA (Airbus, BAE Systems και Leonardo) για 300 εκατ. ευρώ ώστε να εξοπλιστούν τα γαλλικά μαχητικά.

Πύραυλοι της MBDA είναι οι Μeteor και οι SCALP.

Ήδη από το 2015 κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής αεροπορικής άσκησης Tiger Meet η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας, οκτώ μαχητικών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισαν μια τετράδα Γαλλικών Rafale C/D.

Και τα οκτώ μαχητικά των Τούρκων καταρρίφθηκαν εικονικά από τα γαλλικά μαχητικά.

Μάλιστα τα τουρκικά F-16 καταρρίφθηκαν όλα με Meteor, πριν καν οι Τούρκοι προλάβουν να αντιδράσουν.

Εκτός από τους meteor, τα 18 Rafale που αγοράζει η Αθήνα θα είναι εξοπλισμένα και με τους πυραύλους SCALP, με βεληνεκές εμπλοκής στα 500 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Φονικά τα ελληνικά μαχητικά με το νέο σύστημα AGCAS για επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος

Rafale: Συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες έξι χωρών ο πύραυλος Meteor