ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού για την Αγία Σοφία: «Δεν ενοχλήθηκε η UNESCO που την κάναμε τζαμί»

Η Αγία Σοφία αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίων και Προϋπολογισμών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Συγκεκριμένα, στην επιτροπή κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι σχετικά με την προστασία και τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας. Έτσι μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του...
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού για την Αγία Σοφία: «Δεν ενοχλήθηκε η UNESCO που την κάναμε τζαμί»

Η Αγία Σοφία αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίων και Προϋπολογισμών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Συγκεκριμένα, στην επιτροπή κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι σχετικά με την προστασία και τα έργα αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας.

Έτσι μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και ότι υπέγραψαν πρωτόκολλο με τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων σε αυτό το πλαίσιο και αναφέρθηκε και στο θέμα με την UNESCO.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο κ. Ερσόι υποστήριξε πως «δεδομένου ότι η Ελλάδα παραπονέθηκε για εμάς στην UNESCO, ο εκπρόσωπος της ήρθε και έκανε παρατηρήσεις. Δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι έγινε τζαμί».

«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε, μου είπε ότι το βασικό τους κριτήριο είναι να είναι ανοιχτή η Αγία Σοφία για να την επισκέπτονται οι άνθρωποι και να είναι προστατευμένη».

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Δεν πρόλαβε να… ξεμυτίσει το τουρκικό UAV – Εντοπίστηκε ανατολικά της Ρόδου!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.